Derbi Rhein Neckar – Vardar v skupini A se je končal z remijem (21:21), aktualni prvak Evrope iz Skopja pa ima še vedno tri točke prednosti pred drugouvrščenim Nantesom (16:13). V SAP Areni v Mannheimu, ki sprejme 13.200 gledalcev, si jih je derbi ogledalo le 4251, videli pa so 15 izenačenj in napeto končnico. Rhein Neckar, pri katerem je imel Švicar Andy Schmidt katastrofalen strelski izkupiček (12:3), je štiri minute pred koncem vodil z 21:19 in kazalo je, da bo Vardar po 13 zaporednih tekmah brez poraza v ligi prvakov prvič kapituliral. A za goste, pri katerih je blestel vratar Arpad Šterbik (14 obramb), je najprej zadel Španec Joan Canellas, 40 sekund pred koncem pa še Hrvat Ivan Čupić, med letoma 2010 in 2012 igralec Rheina Neckarja. »Vedeli smo, da je gostovanje v Mannheimu eno najtežjih. Zato smo s točko zelo zadovoljni, moji igralci pa vseh šestdeset minut niso odnehali in so verjeli vase, za kar so bili na koncu nagrajeni,« je dejal Vardarjev trener Raul Gonzalez, ki bo v novi sezoni prevzel vodenje francoskega PSG.

Gonzalezov naslednji klub je gostoval pri Kielcah na Poljskem in s tesno zmago (30:29) potrdil prvo mesto v skupini B. Poljski klub, prvak Evrope leta 2016, letos ne blesti, saj je v devetih krogih le trikrat zmagal. Uspešnejši kot na igrišču je v napovednikih tekem, za katere vedno posname zanimiv video. Da bi prestrašili PSG, so se nekateri igralci Kielc preoblekli v srednjeveške vojščake in nastopili v triminutnem videu. A Parižani se niso preveč prestrašili: že v prvem polčasu so dvakrat povedli za pet (14:9, 15:10), Poljaki so jih v 50. minuti sicer prehiteli (24:23), a po delnem izidu PSG s 7:3 je bil zmagovalec odločen. Pri gostih je navdušil krilni igralec, Nemec Uwe Gensheimer, z osmimi goli brez zgrešenega strela prvi strelec tekme, ki je tudi prvi strelec lige prvakov (58). »Po visokem zaostanku v prvem polčasu smo nato porabili veliko moči in energije v lovu na PSG. Ko smo ga ujeli in celo prehiteli, pa je pokazal svojo kakovost in izkušnje,« je poraz Kielc (Blaž Janc 4, Dean Bombač 3, Uroš Zorman 0) ocenil njihov trener Talant Dušebajev.

Slovenci v tujih klubih so skupaj dosegli 33 golov, najučinkovitejši pa je bil Vid Kavtičnik (Montpellier) s petimi. A tudi on ni mogel preprečiti presenetljivega domačega poraza proti turškemu Bešiktašu z 28:33, ki pa (razen tega, da je klonil še zadnji neporaženi klub v tej sezoni) ne bo imel posledic, saj si je Montpellier že pred tem krogom zagotovil prvo mesto v skupini D. Večje posledice bi lahko imela poraza Veszprema (Gašper Marguč 4, Blaž Blagotinšek 3, Dragan Gajić ni igral) proti Aalborgu na Danskem s 26:29 in madžarskega Picka iz Szegeda, ki je kljub skupno devetim golom slovenske trojice (Matej Gaber 4, Staš Skube 3, Mario Šoštarič 2) klonil z 32:33 proti Kristianstadu na Švedskem. Zmagoviti gol za Švede je devet sekund pred koncem dosegel Islandec Gunnar Steinn Jonsson, junak je bil levoroki Albin Lagergren z 12 goli iz 13 poskusov, domači trener Ola Lindgren pa je dejal: »V prvem polčasu smo imeli odličnega vratarja in veliko hitrih (pol)protinapadov, prav hitrost in visok ritem igre pa sta tisto, kar potrebujemo proti vrhunskim ekipam. V drugem smo izgubili nekaj energije in se znašli v težkem položaju, a v končnici smo našli novo moč, se vrnili v igro in prišli do nagrade – zmage.«