Celjani so na 14. medsebojni tekmi z vodilno ekipo nemške lige (do danes štiri zmage Celja, osem Flensburga, en remi) poleg že nekaj časa poškodovanih Luke Mitrovića in Jaka Malusa nastopili tudi brez Branka Vujovića (koleno), po zlomu dlančne kosti se je po le enem treningu vrnil Žiga Mlakar, Gal Marguč je igral z virozo, Borut Mačkovšek pa zaradi poškodovanega komolca le v obrambi. V prvem polčasu dvoboja prvakov Evrope iz let 2004 in 2014 je bil izid kar 13-krat zapored izenačen (od 1:1 do 13:13), Nemci pa so si šele tik pred odmorom dvakrat priigrali dva gola prednosti (15:13, 16:14).

Tamše ni želel javno povedati

Tujska legija s severa Nemčije (Flensburg ima kar 17 tujcev, največ je Dancev, 8, in Švedov, 5) se je po petnajstem in sočasno zadnjem izenačenju – 17:17 v 35. minuti – počasi začela oddaljevati. Vratar Mattias Andersson je ustavil nekaj strelov in ko je Flensburg deset minut pred koncem povedel z rekordnih plus šest (26:20), je bilo že jasno, da bosta točki odšli v Nemčijo. Celjani so sicer za polovico zmanjšali zaostanek (23:26) in se v zadnji minuti približali na 27:29, a zmaga je bila (pre)daleč.

Trener Branko Tamše kljub porazu ni bil razočaran: »V igri se je videl naš manko zaradi poškodb, predvsem v zunanji liniji. Svojim fantom zamerim le eno zadevo, in to močno, a to naj ostane v naši garderobi, na splošno pa sem jim čestital za veliko stvari. Na koncu je izid realna slika, mi ne moremo niti trenirati, saj nimamo dovolj igralcev.« Gostujoči igralec, Francoz Kentin Mahe, ni skoparil s pohvalami na račun Celjanov: »Celjska dvorana je najglasnejša ali pa vsaj ena najglasnejših rokometnih dvoran v Evropi. Igrati tu je poseben občutek, tudi če ni povsem polna, kot je bila včasih in kot je bila tokrat. Tu zmaga ni nikdar samoumevna in zelo smo se morali potruditi zanjo. Videli smo, kako tu izgubljajo favoriti, in to se bo v Celju še dogajalo.«

Skupina B, 9. krog: Kiel – Meškov Brest 33:23 (15:10), Aalborg – Veszprem 29:26 (14:13), Celje PL – Flensburg 27:30 (14:16), Kielce – PSG 29:30 (11:15).

Vratar Ferlin uničil Švicarje

Gorenje je na peti tekmi v Rdeči dvorani v ligi prvakov še petič zmagalo. Očitno je obisk igralcev in članov strokovnega vodstva velenjskega kluba pri delavcih generalnega pokrovitelja in domačih gasilcih med tednom (izročili so jim tudi vabila za tekmo) obrodil sadove, kajti dvorana je bila precej polna. Gostitelji, pri katerih je prvič po poškodbi gležnja zaigral tudi Jan Grebenc, so odlično začeli ter povedli s 4:0 in 7:2, nato pa se je začasno ustavilo. Ekipa 35-letnega Petra Kukučke, nekdanjega rokometaša in reprezentanta Slovaške, je Gorenje ujela pri 8:8, nato pa dobila tudi prvi polčas (11:10).

Gostje iz Schaffhausna, za katere igrata tudi Slovenec Nik Tominec (sin nekdanjega selektorja Matjaža Tominca ima tudi švicarsko državljanstvo, po mami in nekdanji rokometašici Željki Maras pa tudi hrvaško) in Poljak Michal Szyba (med letoma 2014 in 2016 igralec Gorenja), so bili v drugem polčasu ves čas v rahlem zaostanku. Že tako so dopotovali le s 14 igralci, za nameček pa so pred polovico drugega polčasa zaradi rdečih kartonov (tri izključitve) ostali brez krožnih napadalcev Lucasa Meistra in Johana Kocha. Na krilih odličnega vratarja Klemna Ferlina, ki je zbral 17 obramb ob kar 45-odstotni uspešnosti, so se Velenjčani v zadnjih desetih minutah – po tesnem vodstvu z 20:19 – odlepili in si v zadnji minuti priigrali tudi najvišjo prednost (27:20). »Odlična obramba in fantastični Ferlin sta bila glavna razloga, da smo si v drugem polčasu priigrali zmago,« je dejal trener Željko Babić. Ker je Skjern v Španiji premagal Ademar (31:26), so si Danci že zagotovili napredovanje v dodatne boje za osmino finala. Gorenje za drugo mesto potrebuje le remi v zadnjem krogu pri Skjernu, v primeru poraza ali remija Ademarja proti Elverumu lahko tudi izgubi in bo drugo, z zmago proti Skjernu pa bi bilo celo prvo v skupini.

Skupina C, 9. krog: Gorenje – Kadetten 27:21 (10:11), Ademar – Skjern 26:31 (12:13), Dinamo – Elverum 33:34 (16:16).