Potem ko je bilo lansko zimo središče drsanja predvsem v Tivoliju, kjer se v zimskih mesecih Lumpi park spremeni v zimsko deželo z drsališčem, rekreativno drsanje pa je mogoče tudi v tivolski dvorani, bo letos ponudbo drsanja v mestu obogatilo veliko drsališče v parku Zvezda. Dobrih 2000 kvadratnih metrov veliko drsališče bo še posebej razveselilo tiste ljubitelje radosti na ledu, ki so med praznično ponudbo veselega decembra v preteklosti pogrešali večje drsališče v mestnem središču.

Drsanje spet na Kongresnem trgu

»Skoraj vsa večja mesta imajo pozimi javno drsališče na prostem. Tivoli ima žal le nekaj terminov na teden z gromozansko gnečo,« je denimo lansko zimo na občinskem portalu Pobude meščanov zapisala Ljubljančanka. Ob tem je spomnila na pretekla leta, ko so drsališče na prostem med drugim uredili na Kongresnem trgu ali na Trgu republike, kjer so v zimski sezoni 2014/2015 potekale tudi hokejske tekme, drsališče pa je stalo že tudi na Gospodarskem razstavišču, kjer so januarja 2016 na mestni ploščadi uredili drsališče, snežni park in ledni tobogan.

Na ljubljanski mestni občini so ob tem pojasnili, da ideje o drsališču v mestu niso opustili, a bi za njeno uresničitev potrebovali pomoč donatorja, prav tako pa se lani nobeden od organizatorjev različnih prireditev na ledu nanje ni obrnil z vlogo za postavitev drsališča na javni površini. Letos so pobudo za ureditev drsališča na prostem v mestnem jedru dobili in drsanje se tako v nekoliko bolj obsežni obliki vrača na Kongresni trg, natančneje v park Zvezda.

Dve ploskvi in drsalne poti

Podjetje Icefantasy bo namreč v parku postavilo Ledeno fantazijo: 2000 kvadratnih metrov veliko drsališče z dvema drsalnima ploskvama, povezanima z drsalnimi potmi. Drsališče bo postavljeno od 25. novembra do 7. januarja, na lednih ploskvah pa bo hkrati lahko drsalo približno 600 obiskovalcev. »Drsališče ne bo pokrito, ker je osnovna ideja projekta pričarati izkušnjo na prostem, v središču praznične Ljubljane. Z dvema drsališčema in več kot štiristo metri povezovalnih poti se bo Ledena fantazija postavila ob bok največjim drsališčem v Evropi,« je o projektu povedal Tilen Majnardi. Ob možnosti drsanja, izposoji drsalk in gostinski ponudbi v času projekta je napovedal tudi pester spremljevalni program, med drugim obogaten s tematskimi dnevi, zabavnimi tekmovanji in dobrodelnimi dogodki.

Koliko bosta drsanje in izposoja drsalk v parku Zvezda stali, Majnardi ni odgovoril, zagotovil je, da bodo cene objavljene v kratkem, hkrati s celovitim programom. »Vsekakor pa bodo v primerjavi z obstoječo ponudbo konkurenčne, sploh če upoštevamo atraktivno lokacijo in dodatno ponudbo, izkušnjo, ki jo bo ponujala Ledena fantazija.«