Slovenski zvezdnik v dresu Miamija Goran Dragić je zadel le tri od osmih metov iz igre, skupno je zbral osem točk, pet skokov in štiri podaje. »Zelo slabo smo igrali, od prve do zadnje minute,« je po tekmi razočarano dejal Dragić.

Nič boljše volje ni bil niti trener Miamija Erik Spoelstra, ki po tekmi ni imel odgovorov na vprašanja, kaj se je zgodilo z njegovimi varovanci, a bil je odločen, da bo takšnim predstavam konec. »Na tak ali drugačen način, ne zanima me. Temu bomo prišli do dna. Ampak najprej moram pregledati posnetek, oceniti, kaj se je dogajalo, in najti rešitve. Trenutno nimam odgovorov, zakaj smo tekmecu dopustili doseči 120 točk in igrali tako klavrno. A obljubim vam, našli bomo rešitev,« je bil po tekmi nejevoljen glavni trener vročice.

»Prikazali smo sramotno predstavo,« je dejal prvi strelec Miamija proti Indiani, Wayne Ellington, ki je zbral 21 točk, od tega je zadel sedem trojk. Dion Waiters je ostal brez točke, saj je zgrešil vseh deset metov. Naslednja tekma Miami prav tako čaka v domači dvorani, ko bodo v sredo gostili Boston Celtics.

Stephen Curry je z 39 točkami dosegel svoj strelski rekord sezone, ob tem je zbral še 11 skokov in sedem podaj, preden je nato zaradi prekrškov moral s parketa, a kljub temu uspel prvake lige NBA Golden State Warriors popeljati do zmage s 118:111 proti Brooklyn Nets. Klay Thompson je k zmagi dodal 23 točk in deset skokov ter še na 71. tekmi zaporedoma dosegel trojko, prvi strelec mrežic pa je bil Allan Crabbe s 25 točkami.

DeMar DeRozan je zbral 33 točk, osem skokov in šest podaj in bil prvi zvezdnik Toronto Raptors, ki so s 100:91 ugnali gostujoče Washington Wizards. C.J. Miles je dodal 12 točk k zmagi Toronta, ki je prišel še do četrte zaporedne zmage, na drugi strani pa je bil prvi strelec Washingtona Bradley Beal s 27 točkami.