On, junak borilnih veščin, ki ima za pasom vedno pištolo, saj je v prostem času sosedski šerif in prijatelj Vladimirja Putina. Ona, zvezdnica kultne serije Raztresena Ally in žena ta hip najslavnejše ameriške voditeljice pogovornih oddaj Ellen DeGeneres. Ja, lezbijka je spregovorila o tem, kako jo je nadlegoval sedaj 65-letni igralec. Vse skupaj se je dogajalo med avdicijo, ko jo je Seagal poklical v svojo pisarno in ji dejal, da se mu zdi zelo pomembno, da je med igralci določena kemija, tudi kadar niso na snemanju. Nakar jo je posadil na stol in si odpel zadrgo na usnjenih hlačah. Igralka je stekla ven in poklicala svojo agentko, ki je nič kaj presenečeno dejala, da ni vedela, ali je Seagal njen tip. Očitno ne, saj je Portia de Rossi deklarirana lezbijka, ki je bila sprva dolga leta partnerica pastorke Ringa Starra Francesce Gregorini, od leta 2004 pa je z Ellen DeGeneres.

Seagala je skoraj podobnega nadlegovanja obtožila še ena igralka, zvezdnica serije Urgenca Julianna Margulies. Zgodilo naj bi se leta 1991 med snemanjem filma Na lovu za pravico, ko jo je Seagal poklical v hotelsko sobo, da bi vadila scenarij, a ji je pokazal pištolo in odpel hlače. Tudi ona je pobegnila iz hotelske sobe in tudi njo je pred vrati čakala nič kaj presenečena agentka. Po snemanju filma so Seagala zaradi spolnega nadlegovanja policiji prijavile štiri uslužbenke producenta filma, a so bile vse obtožbe zavržene.

Seagal zaenkrat še molči

Tudi igralka Lisa Guerrero je Seagala obtožila neprimernega vedenja. Leta 1996 je bila na avdiciji za film Fire Down Below, Seagal pa je imel na sebi samo svilen kopalni plašč. Po avdiciji je s strani svojega agenta dobila sporočilo, da ji je Seagal pripravljen ponuditi vlogo, če se bo udeležila »privatne vaje« z njim. Ponudbo je zavrnila.

Igralka Rae Dawn Chong pa je za revijo The Wrap povedala, da je Seagal v 80. letih na neki hotelski avdiciji, kjer je bila prisotna, nosil samo kopalni plašč in se tudi namerno razkril pred njo. Prav tako naj bi še leta po incidentu na njeni telefonski tajnici puščal sporočila, ki so namigovala na spolna dejanja.

Po četrtkovi obtožbi s strani igralke De Rossi se je odzvala tudi njena žena, voditeljica Ellen DeGeneres, ki je twitnila, da je nanjo ponosna. Guardian je kontaktiral Seagalove predstavnike, a se igralec na obtožbe zaenkrat še ni odzval.