Pevca in tekstopisca Bona so pri snovanju pesmi z novega albuma navdihnili pogovori z Brendanom Kennellyjem, ki ga mnogi enačijo z največjim živim irskim pesnikom. »Piši, kot da si mrtev,« je 57-letnemu frontmanu zasedbe svetoval Kennelly. Rezultat tega je zbirka skladb v obliki posmrtnih pisem njemu dragim ljudem in krajem.

Kot je razvidno s spletne strani skupine, je na novem albumu 13 skladb, med katerimi sta tudi dve, ki ju je skupina pred časom že objavila - The Blackout in You're the Best Thing About Me. V njih je po navedbah agencije AFP slišati zvok skupine iz zgodnjih 80. in 90. let minulega stoletja.

Album je skupina sicer dokončala že lani, a ga je po zmagi Donalda Trumpa na ameriških predsedniških volitvah želela dodelati. Ta namera se na albumu denimo odraža v pesmi American Soul, ki je naslovljena na ZDA, v njej pa je poudarjena zgodovinska odprtost ZDA do tujcev.

Ob najavi albuma je skupina obenem napovedala, da se bo severnoameriška turneja, na kateri bodo predstavili nov album, začela 2. maja v mestu Tulsa v zvezni državi Oklahoma.

Nedavno so sicer sklenili severnoameriško turnejo, s katero so obeležili 30-letnico izida svojega najbolj vplivnega albuma The Joshua Tree. Album so U2 izdali marca 1987, na njem pa so objavili nekaj antologijskih skladb, kot so With or Without You, I Still Haven't Found What I'm Looking For in Where the Streets Have No Name.