Številni lastniki novih iPhonov so precej glasno izrazili nejevoljo nad zadnjim albumom skupine U2, ki se jim je ob nakupu naprave samodejno prenesel v iCloud. Bono se je tega poglavja nedavno dotaknil v intervjuju, kjer se je opravičil za vsiljivost.

V videu so člani skupine odgovarjali na vprašanja posredovana preko facebooka. Bono je dejal: »Ups,... žal mi je. V osnovi sem imel to čudovito idejo, vendar sem morebiti pretiraval. Umetniki smo pogosto nagnjeni k temu. Kanček megalomanije, nekaj radodarnosti, ščepec samo promocije in močan strah, da skladbe, v katre smo v zadnjih letih vlili ves svoj čas, ne bi bile slišane. Na trgu je namreč veliko hrupa. In očitno smo tudi sami postali nekoliko preglasni, v želji postati slišani.«

Po podatkih Appla je album Songs of Innocence na naprave preneslo več kot 26 milijonov uporabnikov, piše portal Time. 81 milijonov uporabnikov naj bi poslušalo vsaj del skladb. Četudi zadnje sodelovanje med Applom in U2 ni bilo najbolje sprejeto, to še ne pomeni, da bo naveza usahnila. Na spletni strani rockerjev je namreč navedeno, da bodo v prihodnjih nekaj letih skupaj s tehnološkim velikanom razvijali »cool« zadeve, tudi inovativne načine odjemanja in poslušanja glasbe.