Skupina bo odigrala po dva koncerta v večini mest, v katerih se bo ustavila. Celo po štirje koncertni datumi pa so načrtovani za nastope v New Yorku, Los Angelesu in Londonu. Slovenskim oboževalcem bosta po zaenkrat znanih datumih najbližja koncerta v Torinu 4. in 5. septembra.

S 110 koncerti zaslužili skoraj 600 milijonov evrov

U2 bodo na turneji predstavljali svoj najnovejši studijski izdelek Songs of Innocence, za katerega je Bono navdih našel v svojih spominih na otroštvo. Kot je dejal pevec, se bodo na koncertih dvojčkih trudili, da bodo ustvarili drugačno atmosfero na prvem in drugem koncertu. Pri tem se bodo po njegovih besedah poigravali z idejama nedolžnosti in izkušenosti.

Na turnejo se U2 odpravljajo po štirih letih. V letih 2009 in 2011 so v sklopu turneje 360 stopinj odigrali 110 koncertov po vsemu svetu in z njo zaslužili rekordnih 736 milijonov ameriških dolarjev (skoraj 600 milijonov evrov).

Brezplačen album je bil »slaba poteza«

V primerjavi s turnejo 360 stopinj, ko so glasbeniki nastopali predvsem na stadionih in drugih prizoriščih na prostem, so za turnejo Inocence + Experience izbrali bolj intimna, po večini zaprta prizorišča.

U2 so sprožili številne polemike, ko so svoj zadnji album Songs of Innocence septembra na spletu ponudili brezplačno prek Applove spletne trgovine iTunes. Nekateri so jih obtožili, da brez privoljenja zapolnjujejo njihove glasbene knjižnice, misleč, da si prav vsak želi njihovega albuma. Bono je kasneje priznal, da je bila to »slaba poteza« in se javno opravičil uporabnikom iTunesa.

Po znanih podatkih je album kljub temu s spleta potegnilo 30 milijonov njihovih oboževalcev, zabeležil pa je 81 milijonov predvajanj.