Na ulici pred Walled Off Hotelom v Betlehemu na Zahodnem bregu tik ob visokem betonskem zidu, ki ograjuje Palestince, je sloviti umetnik Banksy narisal nov grafit. Tokrat gre pravzaprav le za besede: Er… sorry. (Oprostite.)

Toda odkritje grafita je bilo tokrat slovesno, saj je umetnik za to priložnost v goste povabil britansko kraljico oziroma imitatorja angleške kraljice, za otroke iz begunskega taborišča pa je na ulici priredil britansko ulično zabavo. Seveda je imelo vse dogajanje, tako kot grafit, močno politično sporočilo. S tem je Banksy, ki je tudi lastnik Walled Off Hotela, opozoril na stoto obletnico Balfourjeve deklaracije, ki jo je 2. novembra 1917 tedanji britanski minister za zunanje zadeve Arthur James Balfour poslal baronu Walterju Rotschildu in mu izrazil britansko podporo pri ustanovitvi domovine judovskega naroda v Palestini. Izraelci to pismo razumejo kot zmagoslavje želje po državnosti, Palestinci pa kot vzrok vseh težav, ki jih imajo. Ob odkritju grafita so prebrali tudi Banksyjevo izjavo, v kateri je dejal, da »Balfour ni nikoli pomislil na ljudi, ki so že živeli na tem ozemlju, in je s 126 besedami deklaracije zanetil zmedo ter konflikt«.

Le nekaj dni pred ulično zabavo se je Banksyjevi podpori Palestincem pridružil Tom Waits in posnel posebno inštrumentalno verzijo svoje pesmi Innocent When You Dream, ki jo bodo predvajali v hotelski avli. Glasbenik je na facebooku zapisal, da je s tem želel zaznamovati stoletnico deklaracije, ki »je imela za Palestince katastrofalne posledice«. Ob tem je dodal, da imajo tudi Irci izkušnjo delitve ter da je zato izbral irski valček, ki nosi sporočilo obžalovanja in sanj o svetu brez zidov. Pred Waitsom so glasbo za Banksyjev hotel prispevali že Elton John, Massive Attack in Trent Renzor.