Da steza v Austinu zelo leži Lewisu Hamiltonu, ni nobena skrivnost. Z novo zmago je dosegel že šesto zvezdico na dirki za VN ZDA. Vlogo favorita je upravičil tudi to pot, čeravno se je na najvišjo stopničko povzpel malce težje, kot je celo sam pričakoval. »Slabo sem startal, zato mi tudi ni uspelo zapreti Vettla pred prvim ovinkom. A tudi on je bil presneto optimističen, pri zaviranju je celo malce zapeljal proti meni, zato sem se moral umakniti, da nisva trčila. A to se dogaja na startih.«

V nadaljevanju je Britanec opazoval, kako je Vettel uničeval svoje pnevmatike, medtem ko je on lahko še varčeval s svojimi. »Vozil sem mu tesno za petami in videl, da pretirava predvsem v prvem sektorju. Hitreje ko je vozil, bolj so se mu pregrevale pnevmatike, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj bo moral odnehati. Presenetilo me je, da se ni bolj upiral mojemu prehitevanju,« je dodal Hamilton.

Le taktična napaka njegove ekipe bi ga skoraj stala prvo mesto. Pri Mercedesu so se počutili preveč varne in so malce prepozno reagirali na Vettlov prvi postanek, zato je Nemec skoraj prehitel Hamiltona pri izvozu iz boksov. »Res je, v tej fazi dirke smo malce zaspali. Nenadoma pa je Vettel odpeljal presneto hiter krog, a na srečo ga je Lewis lahko zadržal za seboj, na polovici kroga pa si je tudi že spet privozil udobno prednost,« je napako priznal vodja ekipe Mercedes Toto Wolff.

V nadaljevanju je Britanec vozil ravno dovolj hitro, da je imel vse pod nadzorom, medtem pa se je kuhalo v ozadju. Kimi Raikkonen je moral zadnje kroge dirke varčevati z gorivom, zato je tudi malce upočasnil vožnjo, to pa je izkoristil Max Verstappen in ga prehitel. Pri tem si je prislužil kazen petih dodatnih sekund in padel na četrto mesto. »V vodstvu dirke sedi nekdo, ki mu očitno ni všeč, da dobro vozim. Ni bilo prvič, da me je kaznoval isti človek. In to na dirki, ko smo ves konec tedna vsi vozili pošteno prek meja označene steze. A kaznovan sem bil le jaz. Zame očitno veljajo druga merila,« je od jeze kuhalo mladega Nizozemca.

Z novo zmago je Hamilton tri dirke pred koncem v skupnem seštevku prednost pred Vettlom povečal na 66 točk, s čimer se lahko naslednje dirke prihodnji konec tedna v Mehiki loti precej bolj sproščeno.