Tanja Žagar je rodila v petek, okoliščine dolgo pričakovanega dogodka je zato večina tabloidov v tedenske izdaje vključila v zadnjem trenutku. Tako jim je k sreči zmanjkalo časa za podrobnejše razglabljanje o doslej skriti zvezi z Mikijem Šarcem, ki jo je s SMS-obvestilom, da se »jima je rodil sin«, obelodanil kar sam. V reviji Lady so se osredotočili na to, da je Šarac spet postal oče pri petdesetih, v Novi pa, da mu je Tanja prepustila izbiro imena Karlo. Vsi so zdravi in srečni, gremo naprej.

Kreativnost kot kriterij za usodno žensko

Nekaj ur po veliki novici so se znani družili na premieri standup predstave Brade v Siti teatru, v kateri so nastopili bradati Boštjan Gorenc - Pižama, Gašper Bergant in Perica Jerković. Pozdravit so jih prišli mnogi stanovski kolegi – oglasili so se Jure Karas in Igor Bračič iz zdaj že dolgo mirujočega dueta Slon in Sadež, voditelja informativnih oddaj Sekumady Conde in Mirko Mayer, Jože Robežnik, v daleč najbolj elegantno bež obleko napravljeni predsednik BTC in gledališki mecen Jože Mermal ter celo družabnim dogodkom večinoma nenaklonjeni Lado Bizovičar. O slednjem smo iz intervjuja s frontmenom Rok'n'banda Rokom Ferengjo v reviji Nova izvedeli, da je avtor besedila uspešnice Dj ruk'n me, v kategoriji nepotrebnih novic pa so se v Suzy poglobili še v njegovo dekle, blogerko in manekenko Anelo Šabanagić, oziroma v njen odnos z Ladovo nekdanjo partnerico Katarino Čas. Uredništvo revije se je tako na dveh straneh razpisalo o tem, kako jih prijetno preseneča, da se druga z drugo ne obremenjujeta. Mislili smo sicer, da gre za uveljavljena pravila vedenja do bivših, a v Suzy so nas poučili, da sta lahko »vzor vsem zdajšnjim in bivšim dekletom, ki se odkrito zmrdujejo druga nad drugo«.

O odnosu z ženskami se je v reviji Story medtem razgovoril stanovski kolega bradatih komikov Vid Valič, kjer je delil svoje izkušnje z osvajanjem deklet, o poroki in monogamiji. Pri tem je kot večina, ki se o tem rada pogovarja, argumente poljudnoznanstveno črpal iz domnevnih dognanj antropologije. »Mislim, da se v nas bije boj med živalskim nagonom in razumom. Moški bi moral v mladosti sejati svoje seme, skrbeti za potomce… Tako je še danes v številnih prvinskih vaseh,« je razložil novinarki. O nasprotnem spolu so medtem v reviji Zvezde spraševali tudi njegovega brata Domna Valiča. Nastopil je namreč v vlogi voditelja letošnjega izbora za naziv femme fatale, ki so ga podelili televizijki Oti Širca Roš. »Dober način razmišljanja in kreativnost sta sestavini, ki žensko naredita fatalno,« je svoje kriterije za usodnost pojasnil igralec, ki je omenjeni lastnosti pri kandidatkah na odru preverjal z zastavljanjem pronicljivih vprašanj, kot so zapisali v Zvezdah. O ženski lepoti je medtem reviji Suzy podal izjavo lepotni plastični kirurg Franc Planinšek, za katerega so mimogrede še omenili, da si je presadil lase in si jih pobarval na modro. Strokovnjak za idealna razmerja med različnimi deli obraza je navdušen nad mlado slovensko manekenko Emo Kovač, za katero pravi, da je utelešenje popolne lepote in bi jo gotovo osvajal, če bi imel trideset let manj.

Ženski spol navdihuje tudi večino glasbe Jana Plestenjaka, njegove pesmi pa so zdaj postale navdih za gastronomske umetnije. Glasbenik se je kot častni gost kljub pavzi udeležil prvega v nizu dogodkov »Štorije iz bistroja«, ki ga pripravljajo v priljubljeni restavraciji na Obali. Osrednje dogajanje družabnega večera je zaznamoval osebni pogovor, intervju z glasbenikom, vse skupaj pa se je odvilo v družbi dobre hrane, ki je nastala po vzoru besedil njegovih skladb. Tamkajšnji kuharski mojster Marko Goreli je reviji Lady povedal, da so dva dni poslušali njegovo glasbo in na podlagi tega sestavili hode hrane. Tako je med drugim Plestenjakov verz »v tebi je morje, v tebi nebo« postal ime za tunov karpačo s sivko in želejem iz malvazije, »pojedel bi jo v afektu« pa je bil navdih za raviole z gomoljno zelenjavo, skuto, oslovskim mesom in še nekaj drugih prefinjeno zvenečih sestavin.

Potencialni predsedniki in potencialna apokalipsa

Poleg stalnih obrazov estrade se rumene novice vsaj še ta teden posvečajo predsedniškim kandidatom. V reviji Obrazi smo o njih tako izvedeli stvari, ki jih morda še ne vemo. Romana Tomc je »priznala«, da od nekdaj rada pleše in vrtnari, četudi zadnja leta zaradi obveznosti vrtna opravila omejuje na cvetje in grmičevje. Maja Makovec Brenčič boksa, Ljudmila Novak je avtorica dramske igre o razprtijah občinskih veljakov z naslovom Sedma (no)sila, hčerka Marjana Šarca pa se boji, da bi morala očeta ob izvolitvi za predsednika vikati. Predsedniški kandidati za silo vznemirjajo še Suzy, kjer so si jih, kot so zapisali, »malo privoščili«. Ob fotografiji Borisa Popoviča so se recimo čudili, da »nima na svoje ime pripisane nobene nepremičnine, niti pasje ute. Tako revnega župana pa še ne.« Pri Borutu Pahorju so objavili fotografijo fotomontaže s filmskim likom Borata, ki je menda njegov dvojček, pri Andreju Šišku pa so že izgubili motivacijo in pod fotografijo zapisali kar: »Je v Šiški še kaj odprtega? A Šišku še kdo da?«

Najbolj razburljivo napoved nam je ob vsem namenil pevec Werner v intervjuju za revijo Story. Občutek ima, da se obeta nekaj velikega, je povedal, četudi ni jasno, ali govori o osebnih projektih ali odrešujoči možnosti apokalipse. »Moja pevska kariera, razprodani koncerti, milijonske naklade plošč, dišava… To še ni vse. Zgodilo se bo še nekaj večjega. Kaj? Ne vem še, vem pa, da se bo zgodilo.«