Zanimanje za igralca, malo manj pa za njegovo glasbeno udejstvovanje, je bilo veliko, na novinarski konferenci na dan nastopa se je namreč zbralo kar precej novinarjev in novinark, ki so Malkovicha spraševali o njegovem mnenju o Trumpu, lepotah Slovenije in filmih.

Malkovich malical jadranske dobrote, mohant in tartufe

Čeprav je Malkovich povedal, da ni na dopustu, temveč dela in da zato ne bo imel veliko časa za oglede, si je vendarle vzel čas za nekatere znamenitosti. Dan pred nastopom se je oglasil v ljubljanski restavraciji Cubo, kjer je po besedah šefa Boštjana Trstenjaka užival v »morskem sprehodu« skozi njihov jedilnik, ki pa je bil krajši kot sicer, saj so bili gostje utrujeni od poti. Začel je s predjedjo iz kraljevih gamberov, lisičk, lignjev in jakobovih pokrovač, ki so jih postregli na vročih kamnih, nadaljeval z jadranskim brancinom v soli, obed pa končal z limonovim sorbetom.

Vinske spremljave ni naročil, saj je pil domači zeliščni ledeni čaj, ki ga pripravljajo v restavraciji. Domov so ga poslali z olivnim oljem Borisa Jenka, ki je obogaten s 24-karatnim zlatom, in knjigo Cubo Desserts. Kot so nam še povedali, je Malkovicheva hči Amandine trenutno na praksi pri slavni Eleni Arzak, kuharici španske restavracije s tremi Michelinovimi zvezdicami, zato se po njihovem mnenju verjetno tudi John spozna na hrano.

Naslednji dan je imel Malkovich zjutraj novinarsko konferenco, po njej pa se je po naših informacijah odpravil na Bled, kjer sta z direktorjem festivala Darkom Brlekom s pletnjo odplula na Blejski otok, med potjo pa tudi pokramljala z naključno plavalko. Po nastopu je Malkovich jedel v restavraciji Atelje, kjer se je pred kratkim mudil tudi njegov stanovski kolega Bill Murray. Kot poroča revija Zvezde, je tam jedel raviole, polnjene z mohantom, koprivami, lisičkami in tartufi, za glavno jed pa je imel jagnjetino s pehtranom, dimljenim jogurtom, fermentiranim zeljem in česnom. Pil naj bi cabernet sauvignon.

Pahor v Španiji jedel tuno

Ko se že ravno precej natančno posvečamo jedilnikom znanih, omenimo še, da je revija Avenija objavila, kaj je na obisku Španije pri kralju in kraljici jedel Borut Pahor. Za predjed so mu postregli vršičke belih in zelenih belušev s prekajenim jajcem in tartufi, glavna jed pa je bila na žaru pečena tuna s praženo zelenjavo. Za sladico so jedli mozaik sadja z meto. Dodali so, da je Pahorjevo spremstvo jedlo na drugem koncu palače in imelo očitno več sreče s sladico, saj so jim postregli s flambiranimi palačinkami s pomarančno omako z grand marnierjem in vaniljevim sladoledom.

Wernerja napadli, a ne pojedli morski psi

Sicer pa je poletje čas za nekatere zdaj že tradicionalne reportaže. Govorimo seveda o Wernerjevem dopustu na Maldivih in vsakoletni fotografiji tega pevca v belih kopalkah na peščeni plaži. Medijski spektakel zaradi vsebine njegovih kopalk se je z leti že polegel, zato tokratna reportaža v Lady ni govorila o pitonu, temveč o morskih psih, ki naj bi bili letošnje poletje še posebno agresivni. Werner in njegova žena, kljub temu da se je barva »dobesedno topila na njenih laseh«, sta se letos namreč potapljala, ob tem pa se je 15 velikih morskih psov v nekem trenutku začelo zaletavati v njune plavutke. »Navadno so zelo plahi in takoj zbežijo, ko srečajo človeka, ti pa so naju dobesedno nagnali v plavajoči beg.« Ker gre za človeku nenevarne morske pse, je bilo s parom vse v redu, je pa Wernerja nekoč ugriznila riba, ker je preveč natančno opazoval živo školjko, ki jo je ta riba ščitila.

Murko bi v DZ prepovedal šminke, kondome in travo

Če ste mislili, da bi bil Damjan Murko zabaven predsednik, ste se zmotili. Eden od mnogih, ki se spogledujejo z idejo kandidature zavoljo medijske promocije, je namreč v Lady povedal, da je pri nas premalo poudarka na vrednotah malega človeka. In predlagal: »V državni zbor se ne bi več hodilo brskat po telefonu med razpravami, saj bi morali vsi politiki med sejami svoje telefone zakleniti v za to pripravljene omarice, zaplenil pa bi tudi nepotrebne stvari, kot so šminke za dame, kondome, glavnike, da ne govorimo o travi ali kakšni drugi prepovedani substanci.« Šminke očitno ne bodo prepovedane moškim.

Jernej Tozon morda že dve leti v zvezi

Priljubljena poletna tabloidna tema je tudi zakonski stan člana skupine Čuki, Jerneja Tozona. Potem ko so pred časom rumeni mediji ugibali, ali je njegova samskost posledica tega, da daje večje preference moškim, so v reviji Zvezde zapisali, da so Jerneja že večkrat videli z mlado arhitektko Evo, ki je pravkar končala študij in išče prvo zaposlitev. Da bi ji pri tem pomagali, so dodali, da ima mladenka tudi licenco za nepremičninsko posrednico. Po nekaterih govoricah naj bi bila Eva in Jernej par že dve leti, raje kot na glasnih veselicah pa skupaj uživata v športnih aktivnostih.

Ko smo že pri veselicah, nekoč kraljica zabav s tehno glasbo in nekdanja članica skupine Skater Katja Lesjak je po poročanju ginekološkega oddelka revije Nova rodila hčerko Toneo. Celo veselico pa je imel med obiskom Kube Filip Flisar, ki je tam staknil bakterijsko okužbo in pristal v bolnišnici, kjer je dobil infuzijo. V reviji Nova so zagotovili, da je Filip v dobrih rokah, saj naj bi bil kubanski zdravstveni sistem po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije med najučinkovitejšimi na svetu.

Rene Krhin ponosen na mamo

Medtem ko nogometaš in ljubitelj zdravljenja z bajalico Rene Krhin na svojih družbenih omrežjih objavlja posnetke svoje mame, za katero ponosno pravi, da je pri 48 letih še vedno mladostna in divja, pa njegova nova partnerica, srbska manekenka Ivana Korab, na instagramu objavlja njune skupne fotografije. Kot poroča Siol, gre za nekdanjo ženo črnogorskega poslovneža Mia Danilovića, s Krhinom pa naj bi bila zaljubljena do ušes.