Ljubljenec teniških navdušencev Nadal se bo v nedeljskem finalu, zanj bo to že deseti to sezono, pomeril z boljšim iz drugega polfinala med Švicarjem Rogerjem Federerjem in Argentincem Juanom del Potrom. Slednji je potrdil, da bo igral, čeprav si je v četrtfinalu lažje poškodoval zapestje, in proti Švicarju celo povedel z nizom prednosti, a kasneje zgolj dobra igra ob začetnem udarcu ni bila dovolj za švicarskega maestra, ki pa se je vseeno namučil za končno zmago z 2:1 v nizih. Dvoboj je trajal minuto manj od dveh ur.

Rafa in Čilić sta v dopoldanskem času pripravila pravo teniško poslastico, saj je 29-letni Hrvat igral odlično in imel v prvem nizu celo dve zaključni žogici, a se je Španec v deseti igri izvlekel, nato pa sam prvič na srečanju odvzel nasprotnikov servis.

Zelo napeto in izenačeno je bilo tudi nadaljevanje, Španec je že povedel z brakeom prednosti, a se je Čilić vrnil v srečanje in izsilil podaljšano igro, v kateri pa je imel vse pod nadzorom španski tenisač, saj jo je dobil s suverenih 7:3. Nadalu je sicer že v četrtfinalu nasproti stal izjemno razpoložen Bolgar Grigor Dimitrov. Srečanje polno izjemnih potez je trajalo dobri dve uri in pol (6:4, 6:7 (4), 6:3).

Za primerjavo je Federer na poti v polfinale potreboval vsega 80 minut igre proti Richardu Gasquetju.