Navijači Novaka Đokovića, zmagovalca dvanajstih turnirjev največje četverice, so ta teden slišali žalostno vest. Najboljši srbski športnik in eden najboljših na svetu je v Beogradu sporočil, da je poškodba komolca prehuda in da bo predčasno končal sezono. Novak Đoković je pred dvema tednoma v Londonu predal dvoboj četrtfinala proti Čehu Tomasu Berdychu. Ta teden se je odločil, da na takšen način ne bo šlo več. Prišel je do spoznanja, da se predvsem z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom v tej sezoni ne more enakovredno meriti. Še več, do zaključnih dvobojev z Švicarjem in Špancem praviloma ni prihajalo, saj so ga tekmeci premagovali že prej.

Ko je Srb slišal številne medijske špekulacije, se je odločil, da bo svojo zgodbo objavil sam. »Leto in pol čutim močne bolečine v komolcu. Veliko časa sem hodil do raznoraznih strokovnjakov in poslušal njihove nasvete. V večini so si bila mnenja enotna. Svetovali so mi, naj se pozdravim po naravni poti, torej s premorom. A sem vztrajal. Bolečine so bil najhujše v zadnjih dveh mesecih, v Wimbledonu pa so bile neznosne. Prišel je torej čas, ko bom teniški lopar odložil najmanj za dva meseca,« sporoča Novak Đoković, ki bo v tem času sestavil trenersko ekipo, v kateri se mu zdi nepogrešljivi člen Američan Andre Agassi.

Beograjčan v tem koledarskem letu ne bo odigral nobenega uradnega dvoboja. Verjetno se bo skušal maksimalno pripraviti za prvi turnir največje četverice, ki bo januarja prihodnje leto v Melbournu. Pravi, da se bo povsem posvetil družini, medtem ko z ženo Jeleno pričakujeta drugega otroka. »Znašel sem se v povsem novem položaju, v kakršnem v karieri še nisem bil. Vselej pravim, da se vsaka stvar v življenju zgodi z razlogom. Lahko sem vesel, da v svoji karieri doslej nisem imel večjih poškodb. V tenisu imam željo vztrajati še dolgo, tako da me boste imeli še priložnost spremljati,« je z nasmeškom končal Đoković. Še lani se je po zmagi na Rolandu Garrosu, s čimer je osvojil dvanajsti grand slam, zdel neustavljiv, dobro leto pozneje pa je zgolj še vrhunski igralec.

Blaž Kavčič tekmuje v Granbyju, ki leži vzhodno od Montreala. Najvišje uvrščeni slovenski igralec na trdi podlagi pili formo za nastop na najmočnejšem turnirju v Portorožu, ki bo na začetku prihodnjega meseca. Kavčič je kot stoti igralec sveta v Kanadi prvi nosilec. Najvišje uvrščena slovenska igralka na svetovni lestvici Dalila Jakupović pa je ekspresno končala turnir posameznic v Pragi. Na turnirju serije ITF jo je s 6:3, 6:1 premagala Slovakinja Chantal Skamlova, 257. igralka sveta.