Turnir, ki je med največje zvezde pomagal izstreliti Neymarja, Ronaldinha, Andresa Iniesto in Xavija Hernandeza, bo nedvomno zelo zanimiv za nogometne oglednike. Številni bodo tokrat na njem pogrešali Nigerijo, ki je s petimi naslovi najuspešnejša udeleženka. Afriška država je brez nastopa na prvenstvu ostala po hudem škandalu, saj se je med kvalifikacijami ugotovilo, da je kar 26 njihovih igralcev starejših od 17 let.

Da se incident ne bi ponovil tudi na svetovnem prvenstvu v Indiji, so pri Mednarodni nogometni zvezi (Fifa) sklenili uporabiti naprave za magnetno resonanco. Z njimi bodo slikali zapestja vseh nogometašev in tako ugotovili njihovo resnično starost. Po trditvah strokovnjakov je namreč s pomočjo magnetne resonance mogoče z 99-odstotno gotovostjo določiti starost posameznika. Naprava namreč pokaže, ali je oseba že nehala rasti, kar se običajno zgodi pri 17 letih. »Čeprav je odgovornost nacionalnih zvez, da so igralci ustrezno stari, pa se je Fifa odločila, da opravi tudi preglede z magnetno resonanco,« je sporočil tiskovni predstavnik Fife.

Indija bo prvič v svoji zgodovini gostila tako pomemben nogometni dogodek. Ta bo sicer trajal 23 dni in se končal s finalom v Kolkati.