Paris Saint-Germain je postal talec muhastih zvezdnikov. Kot smo že poročali, sta se v središču pozornosti znašla brazilski napadalec Neymar in urugvajski reprezentant Edison Cavani. Vročekrvna Južnoameričana se ne moreta dogovoriti, kdo bo izvajal enajstmetrovke, kar vnaša vse večji nemir v moštvo.

Kot poroča španski El Pais, se trenerju Unaiu Emeryju podira garderoba, zato je že uvedel skupinska druženja med nogometaši, da bi okrepil moštvenega duha. Igralci so se v ponedeljek zbrali v menzi stadiona, kjer so na kosilu nazdravili 33. rojstnemu dnevu kapetana Thiaga Silve. Skupinsko fotografijo je na instagramu delil francoski napadalec Kylian Mbappe, vendar je za omizjem manjkal Cavani, ki očitno ne more pozabiti spora z Neymarjem. Čeprav ima trener Emery na razpolago najvrednejšo klop na svetu, se bo moral preleviti v psihologa, da bo umiril egocentrična nogometaša. Madridski tisk poroča, da Emery pogreša podporo kluba, ki se v spor med Neymarjem in Cavanijem ne bo več vmešaval. Spomnimo – vodstvo PSG je Cavaniju že ponudilo milijon evrov dodatka, če bo prepustil izvajanje enajstmetrovk Neymarju, s čimer se urugvajski napadalec ni strinjal.

Manj težav z izvajanjem najstrožjih kazni in prostih strelov je imel Neymar pri Barceloni, kjer mu je Lionel Messi večkrat prepustil odgovornost. Brazilski zvezdnik v Parizu ne živi slabo, saj na uro zasluži 4000 evrov brez dodatkov, med katere spadajo tako premije kot sponzorske nagrade. Kataloncem se odsotnost Neymarja za zdaj ne pozna. V državnem prvenstvu še niso oddali točke, vendar jih najzahtevnejši preizkusi še čakajo. Potem ko je Barcelona zamenjavo za Neymarja za 150 milijonov evrov našla v Ousmanu Dembeleju, bo Francoz zaradi poškodovane mišice na nogi počival vsaj do konca koledarskega leta. Trener Ernesto Valverde zamenjavo v napadu išče med Gerardom Deulofeujem, Denisom Suarezom in Sergiem Robertom, kar pa so pri trenutni formi Messija sladke skrbi.