Vsi trije našteti so mrežo zaenkrat zatresli že šestkrat (na prav toliko tekmah), v boj za obranitev naziva najboljšega strelca pa se je z odlično septembrsko formo podal še Harry Kane, čigar Tottenham je trenutno na četrtem mestu. Štiriindvajsetletni angleški reprezentant je ob štirih danih zadetkih letos še petkrat stresel okvir gola. Nazadnje dvakrat proti West Hamu.

Angleški sladokusci so torej lahko navdušeni nad letošnjim uvodom, še bolj impresiven pa je podrobnejši vpogled v statistiko trenutno najbolj razpoloženih napadalcev. Morata je po prestopu iz madridskega Reala debitantsko sezono pri londonskemu Chelseaju otvoril s 30-odstotnim izkoristkom priložnosti, v katerih se je znašel, in dodal še dve asistenci.

Še eno podajo več je k svojim zadetkom dodal Agüero, ki pa je izmed četverice najbolj dejaven pri ustvarjanju priložnosti. Svojim soigralcem pri Manchester Cityju je pripravil kar 14 priložnosti. Ne čudi torej, da je pri sinje modrih s petimi zadetki po prestopu iz Liverpoola zelo vroč tudi Raheem Sterling.

Štiri manj, ko govorimo o ustvarjenih priložnostih, jih je pod svoje ime pripisal belgijski buldožer Lukaku, ki se je pri rdečih vragih izkazal kot odlična zamenjava poškodovanemu Zlatanu Ibrahimoviću. Glede na statistiko je celo najhitrejši med najboljšimi golgeterji, saj kljub 94 kilogramom doseže neverjetno najvišjo hitrost blizu 35 km/h. Moč, hitrost in nos za gol so očitno usodna mešanica za obrambo nasprotnikov, saj je Belgijec najuspešnejši napadalec uvodnega dela v vsej zgodovini Uniteda.

Nogometni navdušenci se torej lahko veselijo sedmega kroga premier lige, ki se začne v soboto ob 13.30 s tekmo med Huddersfieldom in Tottenhamom.