Po dveh tednih premora, v katerem so v večini evropskih nogometnih prvenstev odigrali tekme domačega prvenstva, je znova čas za najelitnejše tekmovanje – ligo prvakov. V drugem krogu skupinskega dela bo drevi najbolj zanimivo v Dortmundu, kjer bo gostoval madridski Real, ki v zadnjem obdobju ne blesti.

Ko se je moštvo trenerja Zinedina Zidana pred začetkom letošnje sezone že okitilo z dvema lovorikama, in sicer evropskim in španskim superpokalom, se je zdelo, da so na poti k še eni šampionski sezoni. Ta seveda še vedno ni izključena, a je kraljevi klub v domačem prvenstvu nekoliko nepričakovano naletel na številne ovire. Remija proti Valencii in Levanteju ter poraz proti Betisu so Madridčane že po šestih krogih postavili v neprijeten položaj, saj za vodilno Barcelono zaostajajo za velikih sedem točk. Navijači so si sicer po zadnji tekmi nekoliko oddahnili, saj si njihovi ljubljenci proti Alavesu niso dovolili novega spodrsljaja in so prišli do minimalne zmage z 2:1. Oba gola je za evropske prvake dosegel 21-letni Dani Ceballos, ki ga v klubu vidijo kot dolgoročno zamenjavo za Luko Modrića. Ceballos je k Madridu prestopil poleti iz Betisa, v boju zanj pa ugnal tudi večnega tekmeca Barcelono. Kljub odlični predstavi pa naj bi današnjo tekmo proti Borussii iz Dortmunda znova začel Modrić, ki bo s soigralci poskušal priti do druge zaporedne zmage ter s tem madridsko barko znova usmeriti v bolj mirne vode.

A to ne bo lahka naloga, saj ima svoje načrte tudi nemški klub. Ta je na obračunu prvega kroga v skupini H klonil proti Tottenhamu, z novim porazom pa bi bili trener Peter Bosz in igralci v sila neugodni situaciji kar zadeva napredovanje v drugi del tekmovanja. Borussia je po neuspehu proti Londončanom sicer v domačem prvenstvu nanizala tri izredno prepričljive zmage s skupno razliko v zadetkih 14-1, bila zadnje moštvo iz petih največjih evropskih lig, ki je prejelo zadetek, in tako sama zaseda vrh lestvice. Kar šest od skupno 14 golov Dortmundčanov je v tem obdobju zabil Pierre-Emerick Aubameyang, ki si je poleti želel zapustiti klub in je bil izredno blizu prestopu v italijanski Milan, kar je pred dnevi priznal tudi sam, a do dogovora na koncu ni prišlo. To ga kot kaže pretirano ni ujezilo, saj je reprezentant Gabona na devetih letošnjih uradnih tekmah Borussie zabil že kar 12 golov, tudi to pot pa bo glavno orožje trenerja Bosza, ki želi dobro formo moštva iz nemškega prvenstva prenesti tudi v ligo prvakov.