Valon Ahmedi je bil po izboru Dnevnika in strokovnih sodelavcev soglasno izbran za najboljšega nogometaša desetega kroga v slovenski ligi. Bil je eden najzaslužnejših za zmago Maribora v Kidričevem, po kateri so se vijolični znova izenačili na vrhu lestvice z Olimpijo.

Valon Ahmedi je slovenski nogomet spoznal leta 2014, ko je zaigral za Celje. Pozneje ga je pot vodila pod Pohorje, kjer se je uveljavil pod taktirko trenerja Darka Milaniča, ki mu zaupa odgovorne naloge tudi v ligi prvakov. Ahmedi se je rodil v makedonskemu mestu Kičevo, vendar ne govori makedonskega jezika, saj so njegovi starši albanskega rodu. Poleg makedonskega in albanskega potnega lista ima tudi italijansko državljanstvo, saj je na Apeninskem polotoku živel od desetega leta starosti. Ahmedi velja za poliglota, saj tekoče govori albansko, italijansko, angleško in nemško, potem ko je obiskoval nemško šolo. V zadnjem obdobju se je naučil tudi slovenskega jezika, kar je prava redkost pri tujih športnikih, ki si kruh služijo v slovenskih športnih klubih. Ahmedi je ob prestopu v Maribor pred dobrim letom dni dejal, da se zanj začenja novo poglavje v karieri. Športni direktor Zlatko Zahović je ob podpisu pogodbe pristavil, da Ahmedi velja za izjemen talent.

V glasovanju za najboljšega igralca je Ahmedi prehitel drugouvrščenega celjskega vratarja Metoda Jurharja, ki je bil proti Olimpiji vselej na preži. Tretje mesto je osvojil napadalec Rudarja John Mary, ki je odločil nedeljski obračun v Domžalah. Da so Velenjčani osvojili tri točke, je v zaključku tekme poskrbel vratar Marko Pridigar, ki se je izkazal s tremi ali štirimi obrambami. Točko za peto mesto je prejel rezervist Dino Hotić, ki je Mariboru tik pred koncem obračuna v Kidričevem zagotovil pomembne tri točke v boju za naslov prvaka. V prihodnjem krogu bo Olimpija gostila Gorico, Maribor pa Triglav.