Moštvo ste lani zaradi težav v klubu sestavili v zadnjem trenutku, letos pa med prvimi. Kolikšna prednost je to za trenerja?

Zagotovo je v tem segmentu velika razlika. Moštvo smo hitro sestavili iz različnih razlogov. Bili smo znova finančno omejeni, zato smo tisto, kar nam je bilo všeč, poskušali zgrabiti čim hitreje. Moštvo smo sestavili pravočasno in se v zatišju evropskega prvenstva mirno pripravljali na sezono.

So cilji v letošnji sezoni višji od lanskih?

O ciljih je nehvaležno govoriti. Seveda si jih zastaviš, a ne želimo preveč napovedovati. V ligi ABA želimo Slovenijo predstavljati na konkurenčen način. Vemo, da po denarju in sestavi ekipe ne sodimo v zgornji del lestvice, a si tja vseeno želimo. V Fibini ligi prvakov čakamo še na dva tekmeca, a bi bilo veliko presenečenje, če to ne bosta španski Estudiantes in ruski Nižni Novgorod. Bili bomo v položaju avtsajderja, a brez pritiska bomo iskali priložnost, da se prebijemo v drugi del. V slovenski ligi pa želimo mirno med osmerico, nato pa v drugem delu odkrito po naslov prvaka.

Kako ste zadovoljni s sestavo ekipe?

Moštvo smo sestavili po svojih najboljših močeh. S tega vidika sem zadovoljen. Vedno znova bom ponavljal, da sem bil pri sestavi omejen do zadnjega evra. Da smo lahko kakšnega igralca pripeljali, smo se morali tudi trdo pogajati. Zadovoljen sem. Pohvalno je, da je ostalo nekaj igralcev iz lanske sezone, za resnejše ocene pa bo potrebnega še nekaj časa. Videti bomo morali, kako bodo igralci reagirali, ko se bo začelo zares in ko bodo prišle tri tekme na teden.

Kako pomembno je bilo, da je v moštvu ostal Devin Oliver?

Pomembno je, da je ostala naveza Oliver-Hrovat. Sta del jedra, ki je v lanski sezoni nosil glavni del bremena. S 50-odstotnim izkupičkom moramo biti zadovoljni. Dva od štirih najbolj izpostavljenih igralcev sta ostala, medtem ko sta Nikola Janković in Brandon Jefferson našla nove delodajalce. S tem je bila izpolnjena tudi moja tiha želja.

V ponedeljek vas čaka zadnja pripravljalna tekma proti Fenerbahčeju. Motiv proti evropskemu prvaku zagotovo ne bo izostal, kajneda?

Ne zgodi se vsak dan, da pride v Ljubljano evropski prvak. Tudi kam drugam ne. Da igramo domačo otvoritveno tekmo proti taki ekipi, kot je Fenerbahče, je velika obveza. Mi bi se seveda radi predstavili v najboljši luči, motivacija bo velika, a se je treba zavedati, da obstaja realna razlika v kakovosti. Prav pa je, da igramo tudi takšno tekmo in da se v Ljubljani po dolgem času pojavi tekmec iz ranga najboljših evropskih klubov.

Kako ste doživljali uspeh slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu?

Iskreno in iz srca čestitam igralcem, štabu in vsem navijačem. Pokazalo se je, kaj pomeni košarka v Sloveniji in da še vedno ni pozabljena. Rezultat je fantastičen in ne potrebuje nikakršnega komentarja. Ne bom rekel tako kot drugi, da je neponovljiv, zagotovo pa je težko ponovljiv. Igrali smo najboljšo košarko na prvenstvu. Tekma proti Latviji je bila neke vrste finale pred finalom. Igrali smo hitro, napadalno, gledljivo, kar je ključno, saj smo privlačili gledalce. Užival sem. Po dolgem času je imela Slovenija znova natančno določeno hierarhijo v reprezentanci in neverjetno individualno kakovost posameznikov, ki lahko brez težav odločajo tudi najtežje tekme.