Po dolgem času je dogajanje med sezonama pri košarkarski Olimpiji bolj umirjeno. Ljubljansko moštvo je po osmih letih suše v prestolnico vrnilo naslov državnega prvaka, obenem pa se je razveselilo pokalne lovorike. Trener Gašper Okorn je od vodstva kluba dobil zeleno luč za sestavljanje moštva za prihodnjo sezono, bodoči predsednik Tomaž Berločnik pa po naših zanesljivih informacijah uradna zagotovila preostalih sponzorjev za dokončno sanacijo dolgov in načrtovanje klubske prihodnosti.

Čeprav je marsikdo ob najavi prihoda Tomaža Berločnika na predsedniško mesto in Petrola za generalnega sponzorja že videl, kako se klub kopa v denarju, ne bo tako. Vsaj leto dni bo v prvem planu še vedno sanacija dolgov. Predsednik sveta sponzorjev Jože Mermal je po zadnji finalni tekmi proti Rogaški na tivolskem parketu razlagal, da jih Olimpija pospešeno sanira in da jih je še za okoli milijon evrov. Številka naj bi bila danes že nekoliko nižja, saj je klub v preteklih dneh poplačal še nekaj upnikov. S tem so ugodili tudi pogoju Tomaža Berločnika za dokončen prevzem predsedniške funkcije, ki bo uradno potrjen na skupščini. Ta naj bi bila po nekaterih informacijah lahko že v prihodnjih tednih, po drugih pa v začetku septembra.

Če ne bo večjih pretresov, bo moštvo v prihodnji sezoni, kot že rečeno, še naprej vodil Gašper Okorn, ki si je to z uspehi v lanski zaslužil. »Aktivnosti tečejo. V prihodnjem tednu bomo morda že lahko predstavili tudi kakšno okrepitev. Oziramo se, razmišljamo, povsem stoodstotno pa še nismo krenili v akcijo. Sprva bo treba zadovoljiti kvoto slovenskih igralcev v moštvu, ki naj bi v prihodnji sezoni znašala osem,« je bil ob klicu kratek Gašper Okorn. Po naših podatkih bo imel 44-letni Ljubljančan za sestavo moštva v prihodnji sezoni na voljo 500.000 evrov bruto, medtem ko je imel za lansko 390.000 bruto. Okorn se za igralci ozira z direktorjem kluba Matevžem Zupančičem, za katerega je sprva kazalo, da ga bo na funkciji zamenjal Roman Lisac, a naj bi bilo za to vse manj možnosti.

Ljubljansko moštvo bo po vsej verjetnosti v prihodnji sezoni znova nastopalo na treh frontah. Poleg državnega prvenstva in lige ABA še v Fibini ligi prvakov, ki si jo je priigralo z naslovom državnega prvaka. »Zadeve so jasne. Nastopanja v evropskem pokalu si prek lige ABA nismo priigrali, a smo si zato prek državnega prvenstva zagotovili Fibino ligo prvakov,« je na to temo povedal Okorn, ki bi si od treh tujcev, ki so v lanski sezoni izstopali v dresu Olimpije, najbolj želel znova računati na Devina Oliverja. 24-letni Američan, ki smo ga v sodelovanju s strokovnimi sodelavci izbrali za Dnevnikovega igralca lanske sezone državnega prvenstva, je odprt glede povratka v Ljubljano, a želi hkrati prisluhniti tudi drugim ponudbam. »Zapišite pa tudi tole: Olimpija ne bo popuščala raznoraznim zahtevam in izsiljevanjem agentov za igralce,« je za konec še dodal Okorn.