RLS merilna tehnika iz Komende, specializirana za razvoj in proizvodnjo rotacijskih in linearnih senzorjev pomika in zasuka, bo samo v letošnjem letu zaposlila 30 novih sodelavcev. Trenutno zaposlujejo 140 ljudi, širijo pa se na vseh področjih. Trije že izbrani novi sodelavci se jim pridružijo v oktobru.

Poleg tega, da iščejo sistemskega inženirja in razvojnega inženirja v LabVIEW programskem okolju, imajo odprtih še pet pozicij. Med njimi so CNC operater in programer, proizvodni tehniki in proizvodni inženirji. Dinamiko v podjetju dodatno povečuje novogradnja, saj bodo v neposredni bližini sedanjih poslovni-upravnih prostorov oktobra začeli graditi dodatne proizvodne prostore.

Sistemski inženir

Naloge sistemskega inženirja bodo vzdrževanje uporabniških računalnikov, omrežne opreme, varnostnih kopij, instalacije aplikacij, delna administracija strežnikov v okolju MS Windows, podpora uporabnikom ter pomoč pri uvajanju novih produktov in storitev.

Kandidati, ki se želijo pridružiti zlati gazeli, naj imajo VI. stopnjo izobrazbe IT smeri ali podobne smeri z ustreznimi dodatnimi specializiranimi izobraževanji, najmanj dve leti delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu, poznati morajo Microsoft operacijske sisteme in strežniška sistemska orodja (AD), telekomunikacijske tehnologije in mrežne protokole, upravljanje delovnih postaj in računalniških omrežij, imajo sposobnost logičnega sklepanja, dinamičnost, natančnost in so komunikativni, naj življenjepis in prošnjo pošljejo do 29. septembra na naslov: zaposlitev@rls.si.

Izbranemu kandidatu bodo zagotovili zaposlitev za nedoločen čas s štirimesečno poizkusno dobo, urejeno, prijetno in ustvarjalno delovno okolje ter stimulativno plačo za nadpovprečne delovne uspehe. Za dodatne informacije je na voljo na tel. št. 01 5272 247 Darja Skok.

Razvojni inženir v LabVIEW programskem okolju

K sodelovanju vabijo tudi zavzetega in inovativnega posameznika z razvojno žilico, ki se jim bo pridružil na delovnem mestu razvojni inženir v LabVIEW programskem okolju. Ključne delovne naloge bodo obsegale razvijanje programske opreme, namenjene proizvodnim procesom, razvijanje elektronike za potrebe lastnih testnih naprav, načrtovanje tiskanih vezij v programu Altium in programiranje mikrokrmilnikov.

Od kandidatov pričakujejo zelo dobro poznavanje LabVIEW programskega okolja (zaželen je tudi CLD ali CLAD certifikat), izkušnje na sorodnih delovnih mestih, VI/2. ali VII. stopnjo izobrazbe elektro ali računalniške smeri ter aktivno znanje angleškega jezika. Zelo zaželena so tudi dodatna znanja s programiranjem v C/C++, Delphi in/ali Python, poznavanje osnov objektnega programiranja ter delo z bazami podatkov (MS SQL).

Nudijo samostojno in odgovorno delo na zanimivih in raznolikih projektih, omogočajo redno strokovno izpopolnjevanje in urejeno, kreativno in pozitivno naravnano delovno okolje. Izbranemu kandidatu nudijo zaposlitev za nedoločen čas s 6-mesečnim poskusnim obdobjem. Za dodatne informacije je na voljo na tel. št. 01 5272 247, Darja Skok.

RLS merilna tehnika je zlata gazela 2015, ki je lansko poslovno leto zaključila s 15,4 milijona evrov prihodkov in slabimi tremi milijoni evrov dobička. Podjetje hkrati sodi med najboljše zaposlovalce v Sloveniji. Kakovost odnosa med zaposlenim in organizacijo namreč redno preverja tudi v izboru Zlata nit. V RLS torej načrtujejo, izdelujejo in prodajajo tipala pomika in rotacije za različne naprave, pri katerih je treba premike natančno nadzorovati. Med njihovimi veliki kupci so proizvajalci industrijskih robotov, anten za mobilne telefone in izdelovalci raznih strojev za strojegradnjo. Med drugimi so dobavitelj danski družbi Universal Robots, ki je prva na svetu naredila kooperativnega robota, torej takega, ki dela z ljudmi. Njihov kotni dajalnik se vgrajuje v zglob kooperativnega robota.