Bliža se september in z njim novo šolsko leto ter odhod nazaj v službo, šolo, faks. Ker med tednom časa za počasno kuhanje ne bo, so hitro pripravljene jedi rešitev za vse gurmane. Seveda pomanjkanje časa ne pomeni, da moramo jesti kaj slabše. Če kuhate pametno, če izbirate prave sestavine, če imate na voljo prave recepte, je življenje takoj lažje.

V Sit Fit zbirki je veliko jedi, ki jih lahko pripravite zelo hitro. Oglejte si:

10-minutne jedi

30-minutne jedi

Tunini zvitki so odlični, zelo enostavni za pripravo in zelo okusni.

Za nadev uporabite tunino in avokado ter mlado čebulo in nekaj začimb, lahko pa namesto mlade čebule uporabite rdečo čebulo. Uporabite lahko tudi drugo izbrano zelenjavo – dodajte rdeče ali belo zelje, redkvice, mlado špinačo …

Za pripravo teh zvitkov je najboljše, da uporabite tunino v lastnem soku. Če uporabite tunino v olju, potem jo morate res dobro odcediti, da vaši zvitki ne bodo preveč oljnati. Konzervo odprite na pol in obrnite na glavo, da olje izteče, tunina pa ne, potem pa tunino še malo pritisnite z vilico, da izteče se preostalo olje. Da bodo zvitki najboljši, uporabite zrel avokado, ki bo čudovito kremast in se bo skupaj s tunino lepo zmečkal. Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

RECEPT

SESTAVINE (za 2-4 osebe)

1 večja konzerva tunine

1 mlada čebula

1/2 avokada

nekaj listov zelene solate

1 korenje

1/2 sveže kumare

nekaj obratov popra

nekaj obratov čilija z morsko soljo

sol

1 žlica olivnega olja

2 veliki polnozrnati tortilji

svež paradižnik in (po želji še) meta

PRIPRAVA

Tunino zelo dobro odcedite. Najboljše je, če uporabite tunino v lastnem soku. Mlado čebulo nasekljajte, avokado pa razpolovite ter polovico narežite na kockice. Solato operite in osušite, kumaro in korenje pa narežite na ozke pravokotnike.

Tunino zmečkajte z vilico, potem pa dodajte še avokado, mlado čebulo, sesekljane dišavnice, čili, poper in olje. Če uporabite tunino v olju, olja ni treba dodajati. Dobro premešajte, tudi avokado po želji bolj ali manj zmečkajte.

Na krožnik položite tortilijo, jo obložite s solato, potem pa nanjo razporedite tunino zmes. Poleg položite kumaro in korenje in začnite zavijati.

Po dveh obratih konce spodvijte na noter in tortiljo do konca zavijte. Narežite jo na polovico in postrezite ali pa zavijte v folijo in shranite za kasneje.

V hladilniku zdržijo nekaj dni, v zamrzovalniku pa kak mesec (zdržijo več, a s časom izgubljajo na okusu).