Trenutno petouvrščeni dirkač v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v motokrosu Tim Gajser se je prejšnji teden vrnil po poškodbi lopatice in v težkih razmerah na dirki v Lombardiji (peščena podlaga, neznosna vročina) osvojil solidno 10. mesto. V prvem delu dirke je držal stik z vodilnimi, proti koncu pa so mu začele pojenjati moči, kar je ob pomanjkanju treningov logično. Ta teden je končal terapije in se povsem posvetil treningom, zato upa, da se bo njegova forma počasi, a vztrajno začela izboljševati. »Znova sem začel trdo trenirati. Nisem še v formi kot pred poškodbo, želim pa si čimprejšnje vrnitve na vrh,« je povedal aktualni svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser.

Dirka v Aguedi na Portugalskem se na koledar elitnega razreda vrača prvič po letu 2013. Gre za tehnično zapleteno stezo, napovedane pa so tudi visoke temperature, kar utegne dirkačem povzročati dodatne težave. »Na Portugalskem sem nazadnje vozil leta 2012. Spomnim se, da mi je bila proga všeč, saj je tehnično zahtevna,« je še dodal Gajser, ki bo na zahodu Evrope edini zastopal slovenske barve. Jernej Irt je namreč na dirki v Italiji znova začutil bolečine v poškodovani rami. Klemen Gerčar še vedno okreva po poškodbi kolena, prav tako v Aguedi ne bo Petra Irta.

Zanimivo dirko si obetajo tudi dirkači pri vrhu skupnega seštevka. Po suvereni zmagi v Lombardiji prejšnji teden je Italijan Antonio Cairoli v skupnem seštevku še povečal prednost pred drugouvrščenim Francozom Gautierom Paulinom (431-364). »Na srečo se je vse skupaj dobro izšlo. Vedno je lepo zmagati pred domačimi navijači, čeprav to povzroča tudi veliko stresa. Letos se na motorju počutim zelo dobro, moj edini cilj pa je naslov prvaka,« je vodilni dirkač prvenstva povedal po dirki v domačem Ottobianu. Jutri bo lovil že svojo četrto zmago na Portugalskem, prvo je v šibkejšem razredu MX2 osvojil že leta 2005. Zaradi enourne časovne razlike bosta vožnji jutrišnje dirke kasneje kot običajno, prva bo 15., druga pa ob 18. uri.