Včeraj zvečer so neurja zadela dele Slovenije in povzročila nekaj nevšečnosti. V Dravogradu je voda zalila dva stanovanjska objekta, podrta drevesa pa že odstranjujejo v Kamniku, Velenju in Dobrni. Gasilci so imeli veliko dela s podrtimi drevesi, ki so jih odstranjevali s cest. S podrtimi drevesi so se borili tudi na Štajerskem. V Kamniku je meteorna voda vdrla v klet objekta na Cankarjevi cesti, na glavno cesto v Soteski pa se je podrlo drevo polovično zaprlo cesto. V Celju je veter odkril streho, požar pa je zajel gospodarsko poslopje v Savinjski dolini. Voda je poplavila tudi proizvodne prostore podjetja Unior v Slovenskih Konjicah.

Še malo bolj živahen večer so imeli gasilci PGD Vinska gora in Šentilj pri Velenju, ki so »reševali« tabornike. Zaradi neurja so v gasilskem domu Vinska gora namreč namestili 102 tabornika, v Šentilju pri Velenju pa 90, so zapisali na portalu uprave za zaščito in reševanje. »Poškodovan ni bil nihče, tudi škode, razen mokrih oblek, ni bilo,« je za STA pojasnil Urban Lečnik Spajić iz Zveze tabornikov Slovenije. »Kje so se skrili pod kak kozolec, kje pa pod kakšno garažo. Tem tabornikom pa so gasilci sami predlagali, da se lahko namestijo v gasilski dom,« je dodal.

(Rahla) ohladitev ozračja

Na portalu Neurje.si so prek twitterja včeraj zvečer opozorili, da se iz Avstije v našo smer širijo vročinske nevihte. Ponekod po državi je padala kot lešnik velika toča, pihal pa je orkanski veter.

Nekateri uporabniki na spletnih družbenih omrežjih so bili dežja veseli, saj ta ponavadi s seboj prinese (vsaj manjšo) ohladitev, drugi so se hudovali nad točo. Na območjih neurij se je ozračje vendarle nekoliko ohladilo, povsod pa so se temperature znižale pod 30 stopinj Celzija, na območjih hujših neurij pa celo do okoli 20 stopinj Celzija.

V Podnanosu 39 stopinj Celzija, na Voglu prvič v zgodovini zabeležili tropsko noč

Včeraj so ob 16.30 najvišjo temperaturo zraka izmerili v Podnanosu, 39 stopinj Celzija, v Črnomlju in v Osilnici 38 stopinj, v Lendavi pa 37 stopinj Celzija. Na Voglu so prvič v zgodovini meritev postaje zabeležili tropsko noč, saj se temperatura ponoči ni spustila pod 20 stopinj Celzija. V Ljubljani je koncentracija ozona ob 16. uri presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter.