Poglejmo si, kaj nam svetujejo strokovnjaki, ki izdajajo majhne skrivnosti za osvežitev kopalnice v luksuznem sijaju, ne da bi vam bilo treba izprazniti račun.

Diagonalno postavljene ploščice

Namesto klasične linijske postavitve vgradite ploščice diagonalno. Ne le da je kopalnica zaradi tega videti razkošnejša, ampak je tudi prostor navidezno bolj odprt, kar je še posebno pomembno, ko je utesnjen. Ploščice naj bodo tako razporejene tudi na stenah, vse do stropa, saj vzorec polaganja pride do polnega izraza le na večjih površinah. Če ste izurjeni domači mojster, se tega dela lahko lotite tudi sami, sicer pa ga prepustite keramičarju.

Vpadljivo svetilo

Če je kopalnica dovolj velika (in visoka), obesite vanjo veliko in vpadljivo visečo svetilko- najbolje nad prostostoječo kad. Ta pusti velik estetski vtis, hkrati pa ne zavzame dragocene talne površine. Prostor je v kopalnici pač največji luksuz, kajne?

Sobne rastline

Sobne rastline v lončkih pripomorejo, da se naš pogled usmeri navzgor, s čimer je majhen kopalniški prostor videti večji. Vemo, kaj si mislite: kopalnica je zadnji prostor, kamor bi umestili živo rastlino. Toda nekatere okrasne lončnice v vlažnem kopalniškem ozračju odlično uspevajo, denimo aloje vera, praprot ali celo orhideje. To seveda velja le, če ima kopalnica naravno svetlobo.

Elegantni dodatki

Ne govorimo o tistih kopalniških kompletih z ujemajočima se držalom za zobne ščetke in posodico za milo (seveda poskrbite tudi za te), temveč o toaletnih sredstvih, kot so šampon, gel za prhanje ali losjon za telo. Prelijte jih v elegantne stekleničke ujemajočih se barv, s čimer bo kopalnica takoj zasijala v novi luči.

Mehke brisače

Znebite se že enkrat tistih spranih brisač različnih barv in vzorcev ter poiščite komplet novih v enakih ali ujemajočih se barvah z bogatimi detajli, kot so vezeni robovi, trakovi ali monogrami. Izberite kakovostne brisače iz čistega bombaža ali pa poiščite tiste iz bambusa, ki se veliko hitreje posušijo.

Zlati ali kovinski poudarki

Medenina, obvezni dekorativni dodatek iz sedemdesetih in osemdesetih let, se je vrnila na velika vrata. Izberite nekaj poudarkov iz tega ali katerega drugega zlato obarvanega materiala in jih vključite v kopalnico za dotik topline in elegance. Pomembno je, da izberete pravi odtenek, saj je zlata barva z nekoliko zelenkasto osnovo danes zastarela. Elegantne pipe v brušeni zlati niansi prinašajo v prostor toplino in luksuzni videz. Če ne želite zamenjati vodnih armatur, uporabite kovinske dodatke v enakem videzu, kot so koški za smeti, držala za milo in druge.

Neobičajno ogledalo

Ko želite povzdigniti videz kopalnice, izberite večje ogledalo zanimive oblike ali tako z vpadljivim, denimo zlatim okvirjem. Poudarjeno ogledalo lahko sega vse do stropa in prostor naredi navidezno večji ter dramatičen.

Velika umetniška slika

Eno samo veliko umetniško delo na steni je še ena možnost za luksuzni videz kopalniškega prostora. Je vaša kopalnica majhna? Še bolje. Takšna umetnina dela čudeže tudi v prostoru skromnejših dimenzij, saj deluje kot vizualno sidro. Nepričakovan pogled na veliko sliko na steni daje vtis, da je kopalnica večja kot v resnici. Poskrbite le, da je slika uokvirjena tako, da je zaščitena pred vlago in paro.

Kopalniške zavese

Če kopalno kad zastirate s kopalniškimi zavesami, uporabite »prave« zavese iz blaga in ne plastične. Luksuzne tkanine, kot sta damast ali svila, v trenutku povzdignejo eleganco kopalnice na višjo raven. Dragocene tkanine zaščitimo s plastjo poceni kopalniških zaves, ki jih obesimo pod njimi.

Vir: www.realtor.com