Nežne in pretanjene barve, stili, ki segajo od rustikalnih do klasičnih, in iskanje narave so osnovni elementi najnovejših trendov za kopalnice. Ploščice predstavljajo naravo celo bolj nazorno kot narava sama! Občutek naravnosti dopolnjujejo prefinjene barve in linije pohištva, rustikalni značaj pa odseva eleganco.

Nevsiljive barve so združene z vzorci

V trendu so nevsiljive barve, kot so rjava, antracitna, bež ali siva, v mat ali sijajni izvedbi, združujejo pa se z modro, petrolejsko zeleno, koralno in temno rdečo. Moderni so cvetlični motivi, abstraktni vzorci, baročna dekoracija in vzorec pepita, poleg tega pa še vedno tudi večni mozaiki.

Keramične ploščice pripovedujejo »zgodbo«

Zahvaljujoč tehnološkemu napredku so ploščice na voljo v doslej nezamisljivih velikostih in debelinah. Dolge so lahko celo do pet metrov in debele od 4 do 20 milimetrov, zaradi česar so arhitekti in oblikovalci dobili priložnost za svobodno ustvarjalno izražanje. Digitalna tehnologija prihaja do polnega izraza, zato je dekoracija ploščic čedalje pomembnejša. Keramične ploščice niso več samo talna ali zidna obloga, temveč pripovedujejo »zgodbo«.

Uporabnost in privlačen dizajn

Kombinacija uporabnosti in privlačnega dizajna je osnovna značilnost najnovejše sanitarne opreme. Tako kot v dnevni sobi poskrbimo za vse detajle, tudi kopalnica postaja prostor, v katerem pride estetika do polnega izraza. Vsak predmet mora biti uporaben, a hkrati lep in izbran v skladu s prostorom. Pozornost pritegujejo oblike, ki so izrazito pravokotne ali ovalne in organske. Čeprav je kopalnica oaza sprostitve, je izrazito enostavna, vendar lepa.

Pohištvo, prilagojeno prostoru

Kopalniško pohištvo je v barvah keramike ali pa je kontrastne barve glede na zidne in talne ploščice. Sestavljivi programi poskrbijo, da se oprema popolnoma prilagodi prostoru, kar doslej ni bila pogosta praksa. Zelo pomembni sta ekologija in trajnostna naravnanost, zato so sanitarne enote načrtovane tako, da porabijo manj vode. Novi kotlički za splakovanje straniščne školjke porabijo samo od 2,7 do 3 litre vode, mogoče pa jih je vgraditi tudi med obnovitvenimi deli.

Vir: www.interijernet.hr