Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta bila na turnirju evropske serije CEV Masters glavna domača favorita za končno zmago. Slovenski dvojec je bil na dobri poti do vrhunskega rezultata, potem ko je v skupinskem delu tekmovanja najprej odpravil Turka Safo Urluja in Murata Giginogluja ter Avstrijca Thomasa Kunerta in Christopherja Dresslerja, v četrtfinalu pa še Ukrajinca Mikolo Babicha in Jaroslava Gordieieva. Na poti do finala sta najboljšima slovenskima odbojkarjema na mivki stala le še Rusa Maksim Sivolap in Igor Veličko, ki pa sta se izkazala za pretrd oreh, saj sta bila boljša z 21:13, 19:21 in 15:9.

»Po eni strani se je bilo na turnirju treba boriti proti nasprotnikom, po drugi pa še proti samima sebi, saj je bilo danes zaradi vročine zares težko igrati. Skušala sva se zbrati za vsako točko posebej in se kar najbolj potruditi,« je priznal Jan Pokeršnik, ki se je nato s soigralcem Zemljakom v malem finalu znova srečal s Turkoma Urlu - Giginoglu, a klonil z 21:18 in 21:17 in končal četrti. »Malo je grenkega priokusa, ker veva, da bi lahko obe tekmi zmagala. Na koncu je malo zmanjkalo moči in koncentracije, ampak tako je na tej ravni. Ekipe smo povsem izenačene. Vsak lahko premaga vsakogar. Tri tekme sva igrala fantastično, dve malo slabše. Žal sva končala na četrtem mestu, ampak če bi nama to nekdo ponudil pred turnirjem, bi bili vsi veseli,« je dejal Pokeršnikov soigralec Nejc Zemljak.

Veliki finale, v katerem sta si nasproti stali norveška (Anders Mol in Christiana Sandlie Soerum) in ruska ekipa, ni bil po okusu gledalcev. Zaradi poškodbe Veličkova sta bila Rusa prisiljena dvoboj predati, tako da je zmaga po slabih desetih minutah igre odšla v Skandinavijo.

Tako kot Slovenca sta tudi njuni rojakinji Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar obtičali v polfinalu, kjer nista bili kos Romunkama Adriana-Marii Matei ter Beati Vaida (24:22, 14:21, 6:15), v obračunu za tretje mesto pa sta ju z 21:13, 18:21 in 15:6 premagali še ukrajinski dvojčici Irina in Ina Mahno. Zmage v finalu in prvega mesta sta se razveselili prvi nosilki Kim Behrens in Anna Schumacher. Nemški odbojkarici sta bili od Romunk boljši s 16:21, 21:17 in 15:10.

Na glavnem delu turnirja CEV Masters sta sicer nastopili še dve slovenski dvojici – Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik ter Alan Košenina in Sergej Drobnič, ki se niso prebili iz svojih skupin, brez izločilnih bojev pa so pri ženskah ostale tudi Nina Lovšin in Lea Gostinčar ter Tajda Lovšin in Špele Morgan.