Po objavi novice, da se je Donald Trump mlajši med volilno kampanjo z rusko odvetnico dogovarjal o pridobitvi zaupnih informacij o Hillary Clinton, je dolar počepnil, zlato pa zraslo. Ameriška politična kuhinja očitno krepi evro, ki spet postaja resna svetovna valuta.

V sredo se je obrnila navzgor tudi nafta, ki je sicer še zmeraj v medvedjem trendu. Zasebni inštitut API je namreč objavil izračune, ki kažejo na padec zalog ameriške nafte.

V Sloveniji se nadaljujejo še zadnji nakupi delnic Krke z upravičenjem do dividende. V torek bo delnica kotirala že brez dividende. Pri dividendi v višini 2,75 evra znaša trenutni dividendi donos pri tržnem tečaju 58 evra kar 4,74 odstotka, po plačilu 25 odstotkov davka pa še zmeraj spodobnih 3,55 odstotka. Dividenda bo izplačana 20. julija.

Za primerjavo: Od torka naprej bo brez upravičenja do dividende kotirala tudi delnica Telekoma. Pri tečaju 85 evrov in dividendi 5 evrov znaša dividendni donos 5,88 odstotka bruto oziroma po davkih neto 4,41 odstotka. Tudi Telekom Slovenije bo dividende izplačeval 20. julija.