Vrednost nove pogodbe bo tako kar 100 milijonov dolarjev oziroma 87,5 milijona evrov. Toronto je dogovoril tudi triletno pogodbo s Špancem Sergejem Ibako v višini 57 milijonov evrov.

Paul Millsap se je že dogovoril za prestop k Denverju. Z Nuggets bo po poročanju ameriških medijev podpisal triletno pogodbo vredno 78,9 milijona evrov. Po odhodu Millsapa bo v Denverju pomembnejšo vlogo dobil srbski center Nikola Jokić, ki je selektorja srbske košarkarske reprezentance Aleksandra Đorđevića že obvestil, da zaradi klubskih obveznosti ne bo mogel igrati za reprezentanco na evropskem prvenstvu v košarki.

Zelo aktivni so tudi aktualni prvaki

Iz vrst Golden State prihaja novica, da bo Andre Iguodala še naprej igral za šampionsko kalifornijsko ekipo. Z bojevniki je dvakrat osvojil prvenstvo lige NBA pred dvema letoma in letos. Triintridesetletnik, za katerega so se zanimali tudi pri San Antonio Spurs in Houston Rockets, bo kot uradno prost igralec po četrtku podpisal pogodbo vredno vsaj 42 milijonov evrov.

Poleg tega je Kevin Durant s prvaki podpisal dveletno podaljšanje pogodbe, ki mu bo navrglo slabih 47 milijonov evrov, poroča ESPN. Osemindvajsetletnik, ki je lani prišel iz Oklahome, naj bi tako zaslužil dobrih 23 milijonov evrov na leto. Bojevniki so se oitno odločili povsem odpreti denarno pipico ter obdržati jedro ekipe, ki je posegla po dveh naslovih šampionov lige NBA v zadnjih treh sezonah. Že pred časom je v medijih odjeknila novica, da bo ekipa iz zlate države nosilcu igre Stephenu Curryju ponudila super bogato petletno pogodbo, najvrednejšo v ligi NBA, s katero bodo dosegli limit v višini 177 milijonov evrov.

LeBron James meni, da si Curry zasluži še več

Zanimivo, da se je v zvezi s Curryjem oglasil njegov tekmec v finalu lige NBA LeBron James, prvi zvezdnik Cleveland Cavaliers, ki je prek Twitterja delil mnenje, da bi si Curry zaslužil vsaj 350 milijonov evrov. Curry bo postal prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki bo podpisal dogovor, ki presega magično mejo 200 milijonov dolarjev, kar pomeni, da bo na sezono prejel plačo vredno 35 milijonov evrov.

James za vsako sezono v Clevelandu dobi približno 29 milijonov evrov. James je podvomil v sistem omejevanja plač (t. .i salary cap), saj se mu ne zdi smiselno, da se košarkarjem omejujejo izplačila, medtem ko za lastnike klubov takšne omejitve ne veljajo. Joe Jacob je leta 2010 moštvo Golden Stata kupil za slabih 400 milijonov evrov, ekipa pa je v tem trenutku po izračunih revije Forbes vredna vsaj 2,3 milijarde evrov.