Na podelitvi prvih letnih nagrad NBA so za najkoristnejšega igralca ameriške košarkarske lige razglasili Russlla Westbrooka iz moštva Oklahoma City Thunder. Ne le da je imel v sezoni rekordno statistiko, postal je tudi modna ikona, za nameček pa še oče.

To, da so košarkarji lahko modne ikone, je v nekih drugih časih dokazal že Dennis Rodman, ko je po igrišču in zunaj njega paradiral z barvitimi pričeskami in slikovitimi tetovažami. Westbrook pa navdušuje s svojim nenavadnim slogom, ki ga je seveda tudi že prelevil v svojo modno znamko. Nima težav s tem, da obleče srajco s cvetlicami ali da v večerno pogovorno oddajo pride v oprijetih hlačah s škotskim vzorcem. Pravzaprav slovi po neverjetnih kombinacijah. V Vanity Fairu so zapisali, da je edini moški na svetu, ki si upa hkrati obleči suknjič znamke Sacai, široke Diorjeve hlače in havajsko srajco Saint Laurenta. In se tak celo pokazati na pariškem tednu mode, kjer je letos sedel v prvih vrstah modnih revij svojih najljubših znamk Dior, Sacai, VLONE in Louis Vuitton. Sicer je reden gost tudi na milanskem in newyorškem tednu mode. V Pariz je prišel s tremi kovčki garderobe: dvema za obleke in enim za čevlje, s skupno desetimi različnimi stajlingi. Seveda ni treba poudariti, da svoj slog ustvarja sam, saj je prepričan, da bi bilo najetje stilista metanje denarja skozi okno, poleg tega pa bi bila še omejena njegova ustvarjalnost. Tako v modi kot v življenju in v košarki je njegov moto Why not? (Zakaj pa ne?). Svoj modni slog opisuje kot enkraten, pristen in nepredvidljiv, njegova modna vzornica pa je njegova mama, ki je, ko je bil otrok, čakala v dolgi vrsti, da mu je lahko kupila športne copate jordan. Te ima še vedno najraje na košarkarskem igrišču – natančneje jordan 31, ki so jih v Niku predelali posebno zanj –, medtem ko zasebno obožuje mokasinke del toro. Celo tak modni navdušenec je, da je maja rojenemu sinu kupil Guccijevo torbo za plenice in komaj čaka, da deček zraste in bosta lahko oba oblečena v modne obleke.

Ganljiva ljubezenska izpoved

Zanimivo je, da ga ameriški novinarji zasebno opisujejo kot rahlo kompulzivnega, saj je obseden z redom in nadzorom, ima pa tudi veliko vsakodnevnih rutin, ki jih ne prekrši. Denimo pred tekmo poje sendvič z arašidovim maslom in marmelado, ki pa mora biti namazan s precizno natančnostjo in prerezan naravnost po diagonali. Kuharski mojster njegove ekipo to ve, a kadar so na gostovanju, si Westbrook sendviče pripravlja sam. Prav tako vedno ob isti uri pokliče svoje starše, vedno parkira na istem parkirnem prostoru, najbolj pa ga moti, če so sobe, v katerih biva, razmetane in umazane. Prav tako ga neznansko motijo odvezane vezalke. In še podrobnost – čeprav meče z desno, se podpisuje z levo roko.

Ob podelitvi nagrade za najkoristnejšega igralca NBA pa je vse ganil z zahvalnim govorom v čast ženi Nini, ki jo je srečal leta 2007 na UCLA. Tudi ona je bila košarkarica, a se je zaradi ljubezni odrekla karieri. Prav zaradi tega ji je na odru izpovedal veliko ljubezen: »Zagotavljaš mi, da sem na pravi poti, ne glede na to, ali imam dober ali slab dan. Dovolj je, da zagledam tvoj nasmeh, in sem srečen. Ljubim te in se ti zahvaljujem za vse, kar si storila zame.« Gospe Westbrook so se ob tem orosile oči.