Mladi navdušenci so šest dni pridno trenirali pod vodstvom njihovega košarkarskega idola in ekipe izkušenih trenerjev. Otroci so poleg treningov skozi cel minuli teden spoznavali tudi različne športe, saj so jih obiskali igralci ameriškega nogometa iz moštva Maribor Generals ter igralci frizbija iz moštva Maribor Ultimate. Gogija in otroke so na Rogli prav tako obiskali reprezentanti košarke na vozičkih in reprezentantke sedeče odbojke, ki so se pomerile tako z otroci kot tudi z ekipo trenerjev in vzgojiteljev.

»Vesel sem, da so se odzvali vabilu in nam prišli predstaviti ta dva zanimiva športa, ki sicer nista tako prepoznavna. Prav je, da otroci spoznajo, da so tudi športniki z različnimi poškodbami normalni ljudje, ki se kljub oviram lahko ukvarjajo z vrhunskim športom,« je z Rogle ob koncu tabora sporočil Dragić.

Kamp so obiskali številni slovenski športniki

Tudi letos pa so udeležence kampa obiskali številni Dragićevi športni prijatelji, med katerimi je bila olimpijska prvakinja Urška Žolnir, ki je otrokom predstavila judo, 31-letnemu Ljubljančanu pa je podarila prav posebno darilo – judo kimono z njegovim imenom in našitkom zmaja.

Predzadnji dan kampa je na Roglo prikolesarila tudi smučarska šampionka Ilka Štuhec, aktualna svetovna prvakinja v smuku, ki je v dvorano, kjer je odgovarjala na vprašanja otrok in osebja kampa, 'prismučala' po progi, ki so jo zanjo pripravili otroci. Poleg zanimivih odgovorov je postregla z demonstracijo pravilne smukaške drže, slovenskemu košarkarskemu zvezdniku Dragiću pa je podarila par smukaških smuči, so ob koncu kampa sporočili predstavniki organizatorjev.