Hrvaški teniški igralec Marin Čilić se je prvič v karieri prebil v četrtfinale turnirja na pariškem pesku, potem ko je njegov tekmec v osmini finala Južnoafričan Kevin Anderson v drugem nizu pri vodstvu Hrvata s 6:3, 3:0 predal dvoboj zaradi poškodbe stegenske mišice. Vprašanje je, koliko možnosti ima proti Švicarju Stanu Wawrinki, saj je bil ta danes izjemno razpoložen. Zmagovalec peščenega slama leta 2015 poleg tega pravi, »da točno ve, kaj mora storiti za ponovno zmagoslavje«. Proti francoskemu zabavljaču in atletsko izjemnemu Gaelu Monfilsu je imel zahtevno nalogo, ki pa jo je opravil z odliko (7:5, 7:6, 6:2).

Se vrača Murray?

Prvi nosilec turnirja posameznikov Andy Murray se je očitno nekoliko otresel nedavnih slabih rezultatov, potem ko je brez izgubljenega niza premagal 21-letnega Rusa Karena Hačanova. Škot je po zmagi v krogu pred tem proti Argentincu Juanu Martinu del Potru s 7:6 (8), 7:5 in 6:0 nato v osmini finala prikazal še bolj prepričljivo predstavo, Rusa je ukanil z izidom 6:3, 6:4, 6:4 in hkrati vpisal 650. karierno zmago. Njegov nasprotnik bo Kei Nišikori, ki je v prvem nizu proti Fernandu Verdascu sicer izgubil brez osvojene igre, a je nato bistveno dvignil raven igre in slavil s tremi zaporedno osvojenimi nizi (6:4, 6:4, 6:0).

Srbsko-avstrijska poslastica

Španec Pablo Carreno Busta se bo po nedeljskem epskem zmagoslavju po petih nizih, štirih urah in 21 minutah, ko je uspel premagati Miloša Raonica, udaril s kraljem peska rojakom Rafaelom Nadalom. Španec še naprej deluje zastrašujoče, saj je rojaku Robertu Bautisti Agutu oddal le pet iger (6:1, 6:2, 6:2).

Vse boljšega Avstrijca Dominica Thiema pa čaka mali finale proti Novaku Đokoviću, lanskemu zmagovalcu pariškega turnirja. Srb se je uspešno pobral po težavah v tretjem krogu, ko se je namučil z Argentincem Diegom Schwartzmanom. Proti letošnjemu peščenemu presenečenju Albertu Ramosu-Viñolasu je namreč deloval zelo dobro, saj je ne glede na rezultat 29-letni Španec prikazal odlično igro.