Četrti nosilec in devetkratni zmagovalec pariškega turnirja Rafael Nadal je še nadgradil svojo igro in s 75. zmago v Roland Garrosu, kjer je doslej izgubil samo dvakrat, še odločneje stopil proti 15. karierni zmagi na odprtih prvenstvih. Basilašvili je šele po 16 odigranih igrah dobil svojo prvo, Španec pa je z dvema nizoma vodil po okroglih 50 minutah igralnega časa. V četrti igri tretjega niza je imel Gruzijec pri 0:40 tri povezane priložnosti za odvzem servisa (tudi edine), a je Nadal odgovoril s tremi winnerji.

Da je bil korak pred svojim nasprotnikom, se je videlo tudi v naslednji igri, ko je kralj peska ob enem izmed servisov predčasno krenil v pozicijo, iz katere je lahko s forehandom, ki deluje čedalje bolje, sprožil neubranljivo diagonalo.

Navdušuje tudi Avstrijec Thiem

Srečanja je bilo ekspresno konec po skromnih 90 minutah. Prav tako suvereno je proti Stevu Johnsonu deloval Dominic Thiem (6:1, 7:6, 6:3). Avstrijec je kot edini letos premagal Nadala, v Parizu pa vnovič navdušuje z vsestransko igro, ki jo krasi izjemna obramba.

V moški konkurenci so se v osmino finala prebili še Kanadčan Miloš Raonić, Španca Roberto Bautista Agut in Pablo Carreño Busta (izločil je Grigorja Dimitrova) ter Argentinec Horacio Zeballos, ki je napredoval po poškodbi Davida Goffina.