Za teniško poslastico četrtega dne OP Francije v tenisu sta poskrbela Aleksander Dolgopolov in Stan Wawrinka. Favorizirani Švicar je sicer dvoboj dobil v treh nizih s 6:4, 7:6 (5), 7:5, igralca pa sta v dobrih dveh urah in pol izmenjavala udarce, ki so na stadionu Philippe-Chatrier zadovoljili slehernega teniškega navdušenca. »Iz sebe sem moral iztisniti maksimum. Pri vsej zgodbi me najbolj veseli, da sem v igri užival, se bojeval in da sem bil vnovič najboljši v najpomembnejših trenutkih,« se spodbuja Stan Wawrinka.

Na sosednjem igrišču Suzanne-Lenglen sta se istočasno kot Wawrinka in Dolgopolov potila prvi igralec sveta Andy Murray in Slovak Martin Kližan. Škot je strl odpor neugodnega levorokega igralca po dobrih treh urah in pol ter se po zmagi s 6:7 (3), 6:2, 6:2, 7:6 (3) uvrstil med najboljših 32 igralcev. Lanski finalist Murray deluje vse bolj teniško uglašeno.

Francosko občinstvo letos posebne simpatije namenja Elini Svitolina. Ukrajinka namreč živi in trenira v Parizu, kamor se je preselila, da bi bila bližje trenerju Thierryju Ascioneju, nekdaj 81. igralcu sveta. 22-letna Ukrajinka ima za seboj izjemno peščeno sezono, na zmagoviti poti na turnirju serije masters v Rimu pa je premagala tri igralke izmed najboljše deseterice, ki so v Parizu v igri za najvišja mesta: Čehinjo Karolino Pliškovo, Španko Garbino Muguruza in Romunko Simono Halep. Včeraj je imela Svitolinova prvi večji preizkus, saj se je pomerila z Bolgarko Cvetano Pironkovo, lansko četrtfinalistko Pariza. Ukrajinka, ki se je na svetovni lestvici prebila že na šesto mesto, je delo opravila odlično in zmagala v treh nizih.

Posebno zgodbo v ženskem delu žreba piše Ons Jabeur. Tunizijka je pred šestimi leti zmagala na mladinskem OP Francije, v članski konkurenci pa doslej ni potrdila izjemne nadarjenosti. Do letošnjega nastopa v Parizu, kjer se ji je v prvi vrsti nasmehnila sreča. Na glavni turnir se je namreč uvrstila kot srečna poraženka, v drugem krogu pa je s 6:4, 6:3 premagala šesto nosilko, Slovakinjo Dominiko Cibulkovo. Ker je Ons Jabeur muslimanka, je potrebovala posebno dvotedensko dovoljenje verskih oblasti, da lahko v času ramadana izpolnjuje obveznosti, ki jih zahteva tekmovanje na Roland Garrosu.