Kar šestnajst dvojnih napak je v dvoboju osmine finala med posameznicami na OP Francije v tenisu naredila Kristina Mladenović in kljub temu premagala lansko zmagovalko, Španko Garbine Muguruza. Rezultat je presenetljiv, saj je pred tem Španka v Parizu igrala odlično, Kiki, kot Francozi kličejo svojo igralko, pa se je dvakrat v treh krogih pobrala iz brezna. Toda navijači so na stadionu Suzanne-Lenglen naredili svoje in Kristini Mladenović pomagali, da se je uvrstila v četrtfinale. Vstopnico med najboljšo osmerico so si včeraj priborile še Danka Carolina Wozniacki, latvijska najstnica Jelena Ostapenko in Švicarka Timea Baczinszky, ki je bila v treh nizih boljša od Američanke Venus Williams.

»Ni preprosto igrati ob tolikšnem številu dvojnih napak. A sem se odločila, da bom maksimalno tvegala tudi na drugi servis. Igrati v Parizu pred domačo publiko je nekaj posebnega. Občutki so prekrasni in vesela sem, da jih bom doživela vsaj še enkrat,« se je veselila Kristina Mladenović, hčerka Dragana Mladenovića, nekdanjega sijajnega rokometaša, ki je bil z jugoslovansko reprezentanco leta 1984 v ZDA olimpijski prvak, dve leti kasneje v Švici pa skupaj s slovenskim selektorjem Veselinom Vujovićem in Slovencem Rolandom Pušnikom tudi svetovni prvak.

V moški konkurenci še naprej blesti Rafael Nadal, ki je rojaku Robertu Bautisti Agutu v treh nizih prepustil le pet iger. Da so Španci tradicionalno odlični na peščeni podlagi, je poskrbel Pablo Carreno Busto, 21. igralec sveta, ki je v osmini finala ugnal naturaliziranega Kanadčana Miloša Raonića.

Le tri minute manj kot uro in pol je trajal prvi niz med Andyjem Murrayem in Juanom Martinom del Potrom. Ponovitev olimpijskega finala je bila izjemno kakovostna in nepredvidljiva. Murray je pokazal svojo najboljšo igro v letošnjem letu, s katero se odpravlja v drugi teden dvobojev v Parizu. Številka 1 svetovnega tenisa se bo danes v osmini finala pomeril z Rusom Karenom Hačanovom, 53. igralcem sveta, ki je z uvrstitvijo med najboljših 16 pripravil za zdaj enega največjih presenečenj. Enaindvajsetletni Hačanov je za zdaj na svoji zmagoviti poti premagal tako Čeha Thomasa Berdycha kot Američana Johna Isnerja, s čimer je dokazal, da nima rešpekta do nobenega tekmeca.

»Ko sem v tretjem nizu zaostajal z 0:5 in rešil zaključno žogico, so navijači še kar vzklikali moje ime. Tedaj so me preplavila čustva. Pogrešal sem Roland Garros, tukajšnjo publiko in ves blišč tega turnirja,« je priznal Juan Martin del Potro, ki je zaradi poškodbe zapestja izpustil pet turnirjev na OP Francije. »V prvem nizu sem imel nekaj lepih priložnostih, da bi ga končal v svoj prid. Ko sem ga izgubil, je Murray zrasel za eno glavo in igral vse bolje,« je nadaljeval Argentinec. Andy Murray je bil kratek in jedrnat: »Zadnjih šest, sedem tednov sem iskal občutek na pesku, kakršnega sem našel v dvoboju z del Potrom. Optimistično pričakujem naslednje dvoboje.«

Letošnji turnir z žrebom ni prizanesljiv do Stana Wawrinke, predlanskega zmagovalca najprestižnejšega peščenega turnirja. Kljub temu Švicar doslej še ni izgubil niza, je pa v vsakem krogu reševal svojo kožo v podaljšanih igrah, v katerih je pokazal svoj najboljši obraz. V današnji teniški poslastici se bo Wawrinka pomeril z domačim ljubljencem Gaëlom Monfilsom.

Konec tedna je bila uspešna Andreja Klepač, ki je še vedno v igri tako med dvojicami kot mešanimi pari. Še posebej zanimiva je bila včerajšnja tekma mešanih dvojic, v kateri sta Andreja Klepač in Britanec Dominic Inglot rešila zaključno žogico v podaljšani igri tretjega niza proti Poljakinji Alicji Rosolski in Novozelandcu Michaelu Venusu. Katarina Srebotnik je izpadla tako med dvojicami kot mešanimi pari.