Pittsburgh nadaljuje obrambo naslova prvaka lige NHL. Sinoči je po izredno napetem boju še četrtič ugnal Ottawo, ekipi sta namreč odigrali kar dva podaljška, dvoboj pa je z zmagovitim strelom odločil Chris Kunitz, ki je zadel v 86. minuti tekme.

Pingvini so igrali tudi z zvezdnikom Sidneyjem Crosbyjem, v drugi tretjini pa so povedli po zaslugi prvega Kunitzovega zadetka. Zgolj 20 sekund kasneje je bil izid poravnan, izenačil je Mark Stone. V 52. minuti je Pittsburgh znova prišel v vodstvo, uspešen je bil Justin Schultz. Zdelo se je, da bodo pingvini slavili že v rednem delu, a je pet minut pred koncem na 2:2 izenačil Ryan Dzingel.

Odločil šele drugi podaljšek

V prvem podaljšku golov ni bilo, v drugem pa je Pittsburgh do veselja znova popeljal Kunitz in tako ekipi omogočil, da še sanja o ubranitvi naslova. Nazadnje so naslov v ligi NHL leta 1998 ubranili Detroit Red Wings.

»Poskusil sem le, da bi plošček zadel s prave strani. Poskakoval je in v takšnem primeru potrebuješ zgolj srečo. Tokrat je bila na moji strani. Povsem vseeno mi je, kdo je dosegel gol. Veseli smo, da je tekma mimo in da smo jo končali kot zmagovalci,« je bil po zmagi vesel Kunitz.

Finale, ki se prav tako igra na štiri zmage, se bo prihodnji teden začel v noči na torek, ko bo Pittsburgh gostil Nashville Predators. Ta je v drugem polfinalu s 4:2 v zmagah ugnal Anaheim Ducks. Tudi drugo tekmo finala bo gostil Pittsburgh, nato se bo serija v noči na četrtek preselila v Nashville.