Kessel je sedem minut pred koncem tekme sprožil močan strel, ki je bil najprej blokiran, v drugem poizkusu pa ga je poslal mimo vratarja Ottawe Craiga Andersona in pred 18.600 gledalci v dvorani PGG Paints Arena poskrbel za zmago domačih. Ottawa je pred tem z 2:1 zmagala na uvodni tekmi v noči na nedeljo.

Kessel je tokrat končal strelsko sušo treh tekem, v golu pingvinov pa se izkazal tudi vratar Marc-Andre Fleury, ki je za nedotaknjeno mrežo ubranil 23-krat. Na drugi strani je Anderson ubranil 28 strelov na vrata Ottawe, a je bil pri Kesselovemu poskusu nemočen.

S predstavo domače ekipe je bil zadovoljen tudi trener pingvinov Mike Sullivan: »Kar mi je všeč pri tej ekipi, je to, da lahko zmagamo na različne načine. Imamo nadarjene igralce, ampak ne rabimo zmagati z izidom 7:6, povsem dovolj je z 1:0, tako kot smo nocoj. Najbolj pomembno je to, da ekipa ne premaga same sebe. Ostati moramo osredotočeni, na ledu pa vzamemo tisto, kar se nam ponudi.«

Poškodbi Rusta in Schultza

A tekma ni bila povsem uspešna za pingvine, saj sta se že v prvi tretjini poškodovali desni krili ekipe Bryan Rust in Justin Schultz, ki sta morala po trkih v nasprotne igralce predčasno z ledene ploskve. Zaenkrat še ni znano, kdaj se bosta lahko igralca vrnila, tretja tekma pa bo v noči na četrtek v Ottawi.