Bobby Ryan je v prvi tretjini vknjižil podajo ob zadetku Jeana-Gabriela Pageaua, ki je v 15. minuti ugnal vratarja pingvinov Marca-Andrea Fleuryja. Vodstvo je zdržalo praktično celo tekmo, a je hokejist Pittsburgha Jevgenij Malkin pet minut pred koncem rednega dela le izenačil in izsilil podaljšek. Ryan je najboljše pustil za konec in v dodatnem delu sam ukanil vratarja Pittsburgha. Bliskovito se je pognal čez celotno igrišče, se potegnil pred Fleuryja in ga z odmerjenim strelom pod prečko premagal ob drugi vratnici.

»Ves večer smo se pogovarjali, da moramo dobiti tiste majhne dvoboje za plošček. Dobro sem se počutil in vesel sem, da sem odločil tekmo,« je po zmagi dejal mož odločitve.

Pageau je v končnici za Ottawo dosegel že osem golov, ekipa pa je tokrat vknjižila že šesto zmago v podaljšku ob zgolj enem porazu. »Ryan je bil ključni igralec pri obeh golih. Pri prvem sem moral samo podstaviti palico, pri golu v podaljšku pa sem bil presenečen, kako hitro zna drsati. Res je nevaren ob prekinitvah,« je po tekmi dejal strelec prvega gola Pageau.

Zmagovalec tega dvoboja se bo v finalu Stanleyjevega pokala meril z zmagovalcem drugega, zahodnega konferenčnega finala med ekipama Nashville Predators in Anaheim Ducks. Z 1:0 v zmagah vodi Nashville.