Simpatični švedski genij nogometa Ibrahimović je znan po svojih samozavestnih izjavah. Ni skrivnost, da se 35-letnik rad šali in se nekoliko samovšečno primerja recimo z levom ali celo z bogom. V nedavnem intervjuju so ga vprašali, kateri so zanj najboljši napadalci v angleški premier ligi. Omenil je čvrstega Romeluja Lukakuja iz Evertona in Argentinca Sergia Aguera iz Manchester Cityja, zatem pa so ga pri BT Sport opomnili, da ni omenil sebe. V svojem slogu je odvrnil – »Levi se ne primerjamo z ljudmi.«

Resnica ni daleč od tega

In kdo bi mu takšno šaljivo izjavo sploh lahko zameril? Potem ko je prišel v United je ob zdravniškem pregledu podiral rekorde fizične pripravljenosti, z rdečimi vragi, ki na angleški naslov letos ne morejo več računati, pa je osvojil angleški superpokal in ligaški pokal, v katerem je bil mož odločitve. Ibra je v številnih različnih klubih in prvenstvih vse od leta 2001 osvojil vsaj eno trofejo. Bil je nizozemski, španski, francoski in italijanski državni prvak. V Italiji mu je to uspelo z Juventusom, Milanom in Interjem.

V petnajstih sezonah je torej v najmočnejših evropskih državnih prvenstvih kar 13-krat osvojil prvenstvo. Če mu to uspe še v Angliji, bo edini, ki mu je to uspelo v petih državah. Ob tem je vseskozi v imenitni strelski formi. Na 719 kariernih tekmah je dosegel 419 zadetkov in k temu dodal 168 podaj. Za švedsko reprezentanco je pred upokojitvijo nastopil 116-krat in zabil 62 golov. S svojimi 195 centimetri in 95 kilogrami ter čudovito tehniko je velika nevarnost za nasprotnikovo obrambo, v svoji bogati karieri pa se je podpisal pod nekatere najlepše nogometne zadetke nogometne zgodovine. Izstopata slalom na začetku kariere v Ajaxu in neverjeten zadetek na tekmi proti Angliji.