Zlatan Ibrahimović in Tyrone Mings sta si na tekmi 27. kroga angleške prve lige privoščila neumnost, ki ju bo od angleških nogometnih zelenic oddaljila za vsaj nadaljnje tri tekme. Zveza je obseg kazni za Šveda Ibrahimovića že potrdila, medtem ko bo Mings najverjetneje odsoten še dlje, saj so z zveze sporočili, da je običajna kazen za njegovo ravnanje »jasno nezadostna«.

Na tekmi na Old Traffordu sta se od 44. minute prvega polčasa zvrstila dva prekšrka, ki ju sodnik Kevin Friend sicer ni kaznoval. Najprej je na tleh ležečega Ibrahimovića po glavi grdo pohodil branilec Bournemoutha, nato pa mu je kmalu za tem nagajivi švedski napadalec vrnil s komolcem ob zračnem dvoboju v kazenskem prostoru.

Ibrahimovič: Mings se je zabil v moj komolec

Na svojstven način kot že ničkolikokrat prej je dogajanje v intervjuju po tekmi pospremil Ibrahimović: »Ko skočim, skočim visoko, istočasno se želim tudi zaščititi. Na žalost je skočil vame. Zabil se je v moj komolec. Tovrstne stvari se dogajajo zelo pogosto,« je dejal prvi strelec rdečih vragov v letošnji sezoni. Branilec Mings prav tako meni, da je šlo le za še en čvrst dvoboj, hkrati pa je zanikal, da bi Šveda pohodil namerno.

Igralca oziroma kluba imata možnost pritožbe do 19. ure danes.