Dva domača poraza v preteklem tednu proti New Yorku in Denverju sta za Miami Heat močno zamajala možnost preboja v končnico v ligi NBA. Moštvo s Floride se je tako pred gostovanjem v Charlottu znašlo v situaciji, ko je moralo zmagati. In slednje je tudi storilo. Prvi mož vročice je bil prav slovenski košarkar Goran Dragić, ki je dosegel 33 točk, skupaj pa so košarkarji Miamija zadeli rekordnih 21 trojk in 40 poizkusov.

»Prisilili so nas v mete od daleč, saj so povsem zaprli raketo. A to jim ni pomagalo, saj smo bili strelsko odlično razpoloženi,« je po pomembni zmagi povedal Goran Dragić. Skupaj s soigralci ga na preostalih štirih tekmah čaka peklensko delo, saj sledita gostovanji pri Torontu in Washingtonu, s katerim se bodo na domačem parketu pomerili tudi na zadnji tekmi rednega dela sezone, pred tem pa bodo gostili še Cleveland. Ob tem bodo pozorno spremljali tudi razplete tekem Indiane, Chicaga in Atlante, ki so njihovi glavni konkurenti v boju za končnico. Ob poškodovanem Dionu Waitersu, ki verjetno v rednem delu ne bo več igral, in Luku Babbittu, bodo možnosti Miamija odvisne predvsem od iger Dragića. Na športnem portalu espn.com so ob tem postregli z zanimivo statistiko. Ko slovenski reprezentant doseže 25 točk ali več, ima Miami razmerje zmag in porazov 11-5. Ko zadene vsaj pet trojk, kot proti Charlottu, pa 4-1.

Veliko razočaranje te dni vlada v Kaliforniji, natančneje Los Angelesu. Kraljem se namreč v ligi NHL ni uspelo prebiti v končnico, kar je bil minimalen cilj pred začetkom sezone. »Razočarani smo. Naš rezultat v letošnji sezoni enostavno ni sprejemljiv,« je bil neposreden generalni direktor kluba Dan Beckerman. »Z moštvom, ki smo ga zgradili, in imeni, ki jih imamo v njem, bi se trenutno morali pripravljati na nov pohod na Stanleyjev pokal.« Hokejisti so se zadnje dni znašli pod plazom kritik tamkajšnjih medijev, a od njih ne bežijo. »Številni posamezniki smo v letošnji sezoni zatajili oziroma nismo od sebe dali tistega, kar smo pričakovali sami in kar je pričakovala javnost. Izgovore za to bi lahko iskali cel dan, a to nima smisla. Smo pa trenutno vsi, od prvega do zadnjega, povsem čustveno izpraznjeni,« je dejal kapetan ekipe Anže Kopitar.

Vse bolj pa so onkraj Atlantika v nogometni ligi MLS navdušeni nad slovenskim branilcem Antoniem Delameo Mlinarjem. 25-letnik se je pri remiju proti Portlandu z 1:1 tako izkazal, da je bil uvrščen v enajsterico kroga. Tamkajšnji mediji so zapisali, da je odličen v branjenju ena na ena, močan v zračnih dvobojih in taktično vrhunsko podkovan. »Že po prvem treningu s soigralci se je zdelo, kot da je z nami dlje časa. Po slabih treh mesecih je postal eden izmed nosilcev moštva. Z neverjetno lahkoto se je vklopil v moštvo in se prilagodil na novo okolje ter ligo,« je pohvale na račun slovenskega branilca stresal glavni trener New England Revolution Jay Heaps.