Nogometaši Chelseaja so v derbiju 31. kroga angleškega prvenstva doma z 2:1 premagali Manchester City in v boju za naslov državnega prvaka na lestvici zadržali sedem točk prednosti pred drugouvrščenim Tottenhamom. A še preden se je dvoboj na stadionu Stamford Bridge sploh pričel, so otoški mediji v središče pozornosti že postavljali trenerja obeh ekip Antonia Conteja in Pepa Guardiolo, njuno soočenje ob igrišču pa opisovali kot spopad dveh dlakocepskih in taktično inventivnih nogometnih mislecev.

Niso se zmotili, saj sta si bila angleška velikana s taktičnega vidika povsem enakovredna, jeziček na tehtnici pa je v Chelseajevo korist na koncu prevesila izvrstna individualna predstava Edena Hazarda, ki je dosegel oba gola za Londončane. Za Guardiolo je bil to sicer že šesti prvenstveni poraz s Cityjem v sezoni, kar se mu v svoji desetletni trenerski karieri ni še nikdar primerilo.

Precej lažje delo, kot se je pričakovalo, so imeli v španskem derbiju proti četrtouvrščeni Sevilli aktualni španski prvaki iz Barcelone. Katalonci, ki se za naslov najboljšega na Iberskem polotoku srdito bojujejo z Realom iz Madrida, so vprašanje zmagovalca razrešili že v prvem polčasu, potem ko so v razmiku vsega osmih minut kar trikrat zatresli mrežo Andaluzijcev in se z izidom 3:0 veselili novih treh točk. Dva od treh golov je proti varovancem trenerja Jorgeja Sampaolija dosegel Lionel Messi, ki je Sevilli doslej v vseh tekmovanjih zabil že neverjetnih 29 zadetkov – več kot katerikoli drugi ekipi.

Le tri dni po prvenstveni tekmi (1:1) pa sta se, tokrat v polfinalu italijanskega pokala, med seboj znova pomerila Napoli in Juventus. Čeprav je obračun na stadionu San Paolo pripadel Neapeljčanom (3:2), so igrišče zadovoljnejši zapustili gosti, ki so prvo tekmo dobil s 3:1 in se v finale uvrstili s skupnim izidom 6:3. Oba gola za Juventus je sicer dosegel v Neaplju osovraženi napadalec Gonzalo Higuain, ki je še lani igral za Napoli. Argentinec se bo s soigralci v finalu 2. junija pomeril z Laziem, ki je v polfinalu izločil mestnega tekmeca Romo.