Po Italijanu Rodolfu Vanoliju in mirnem Luki Elsnerju je temperamentni Marijan Pušnik že tretji trener nogometašev Olimpije v letošnji sezoni, ki mu je predsednik kluba Milan Mandarić pokazal izhodna vrata. 56-letni Korošec je danes dopoldne še vodil trening, zgodaj popoldne pa je bil že na seznamu nekdanjih trenerjev pod vladavino Mandarića, ki očitno drži besedo. Ko je pred 25 dnevi v klub prišel Pušnik, je napovedal, da bo zamenjal deset trenerjev, če bo to potrebno za uspeh. Očitno je glavni plačnik delovanja kluba ocenil, da državni prvak potem, ko je na šestih tekmah pridelal 13 točk zaostanka za Mariborom, potrebuje novo šokterapijo pred prvo tekmo polfinala slovenskega pokala z večnimi tekmeci jutri ob 20.15 v Stožicah.

Iz vodstva kluba so sporočili, da sta Mandarić in Pušnik sporazumno prekinila pogodbo zaradi slabih rezultatov, skrhanih odnosov med trenerjem in navijači ter slabe energije med igralci. Enake razloge nam je v kratkem telefonskem pogovoru potrdil tudi Pušnik. »Žal mi je. Zaradi nas in za Marijana, ki ga izjemno cenim. Po dolgem pogovoru sva prišla do zaključka, da je treba nekaj narediti, nekaj spremeniti, saj tako ne gre več naprej,« je pojasnil Milan Mandarić. Pušnik je zanikal, da bi na ekspresno slovo vplivali tudi današnji dogodki na stadionu v Šiški. Predstavniki navijaške skupine Green Dragons so obiskali trening, kjer so vsem igralcem jasno povedali, da alibijev ni več. Od nogometašev so zahtevali boj, krvava kolena in spoštljiv odnos do svetega dresa. 56-letni Pušnik, ki je decembra lani ostal brez službe v splitskem Hajduku, je bil od prvega dne po vrnitvi v Ljubljano tarča zmerljivk navijaške skupine. Po Stojiću je Pušnik drugi uslužbenec Olimpije, ki ga je Mandarić odpustil že drugič v dobrem letu dni. Ko je bil ustoličen Pušnik, se je Stojić hvalil, da so zmagovalni trio. Po 25 dneh je od tria ostal le Mandarić.

Mandarić danes ni želel podrobneje pojasnjevati dogajanja v klubu, češ da ima preveč dela z iskanjem optimalnih rešitev. Začasna rešitev je 48-letni Safet Hadžić, ki je sprejel ponudbo Pušnika za pomočnika, sezono pa je v klubu začel v vlogi skavta. Leta 2010 je že bil glavni trener Olimpije, v slovenski reprezentanci pa je leta 2012 postal pomočnik selektorja Slaviše Stojanovića. Prav Stojanović je bil v minulih dneh, ko je Pušnik nizal neuspehe, omenjen kot glavni kandidat za klop Olimpije. Mandarić lahko aktivira tudi Vanolija, saj je še vedno na plačilnem seznamu kluba. Mandarić nam je včeraj sicer dejal, da bo na popoldanskem treningu v Stožicah igralcem morda že predstavil novega trenerja.