Čeprav se je drugi del sezone komaj dobro razplamtel, je praktično že odločeno, kdo bo prvak in kdo bo zadnji. Je prvenstvo nezanimivo?

Ker ima Maribor veliko prednost, privlačnosti za boj za prvaka že dolgo ni več. Maribor je suveren, Olimpija se mu ni uspela približati. Podobno je v spodnjem delu lestvice. Celje in Nafta odločata, kdo bo šel v kvalifikacije. Bolj žalostno je, da v drugi ligi ni velikega interesa za napredovanje v prvo ligo. Prvenstvo res ni poskrbelo za razburjenje, a je bilo doslej veliko dobrih in zanimivih tekem. Mura je poskrbela za poživitev, več sem pričakoval od Kopra in Domžal pa tudi od Rudarja.

Mura je presenečenje prvenstva, a tudi razlog za skrb. Bo imela nogometna zveza po sezoni znova težave s sestavljanjem lige desetih klubov?

To je težava, ki se ponavlja že nekaj let. Podobno, kot je stanje v družbi, je tudi v nogometu. Ker denarja ni na nobenem področju, velikih vlaganj v šport ne more biti. Še tisto, kar je bilo dobro, ne napreduje preveč. Z izjemo Maribora ni velikega napredka.

Kam to vodi slovenski nogomet?

V nazadovanje. V polamaterizem, kar ne bi bilo dobro za slovenski nogomet.

Lahko glede tega kaj dobrega naredi nogometna zveza?

Združenje prvoligašev in nogometna zveza se bosta morala glede tega malo pozabavati. Treba bo narediti več na marketinškem področju, pa tudi zakon o športu bi moral biti drugačen. Morali bi najti poti z marketinškimi akcijami, da bi klubi lahko malo več zaslužili.

Ima Maribor 18 točk prednosti pred tekmeci zaradi svoje superiornosti ali so drugi tako slabi?

Maribor ima dobro ekipo, kar je dokazal tudi v Evropi. Toda klubi, kot so Domžale, Koper in Rudar, bi se mu morali bolj približati in tudi vložiti več v nastope v evropskem tekmovanju.

Tudi Olimpiji se Mariboru nikakor ne uspe približati. Kje vidite problem zeleno-belega kolektiva?

Olimpija je morala narediti organizacijski in logistični preskok, česar se v kratkem času ne da storiti. Pred kratkim so zamenjali trenerski kader. Prej so gradili na igri, sedaj na rezultatu. Ni dobro, če klub tako skače sem ter tja. Morali bodo zavzeti ravno linijo in se je držati. Igralski kader bodo morali še okrepiti, če se bodo želeli približati Mariboru.

Vam je bolj všeč pristop, ko je v ospredju rezultat ali igra?

Ne bi zahajal v podrobnosti, ker jih ne poznam. Zagotovo mora biti igra všečna gledalcem, vse pa pokrije rezultat. Zastonj je reči, da si lepo igral, če nimaš rezultata in če si 15 točk za Mariborom. Če pa na veliko govoriš, da boš imel rezultat in ga potem nimaš, pa tudi ni dobro.

Na katero tekmo boste najbolj pozorni ta konec tedna?

Tekma, ki bi jo izbral za derbi kroga, je Koper - Maribor. Koper se je sposoben v naslednjih letih s kombinacijo mlajših in starejših nogometašev približati Mariboru.

Se je sposoben bolj približat Mariboru kot Olimpija?

Koper je v vrhu slovenske mladinske in kadetske lige. Ima nekaj zelo dobrih mladih nogometašev. Opozoril bi na Mateja Pučka, ki bi lahko bil biser slovenskega nogometa. Morali bodo biti manj preračunljivi in igrati bolj napadalno.