Medtem ko je bilo zanimanje nogometnih navdušencev sinoči usmerjeno na povratne tekme osmine finala lige prvakov, je iz tabora Olimpije odjeknila presenetljiva novica. Po naših informacijah sta se na treningu sprla Luka Elsner in Ranko Stojić. Športni direktor zmajev naj bi se preveč vmešaval v delo glavnega trenerja, kar slednjemu ni bilo po godu. Predsednik Milan Mandarić ni dolgo čakal in je hitro potegnil nekoliko presenetljivo potezo. Elsnerja je odpustil, nov trener zmajev pa je Marijan Pušnik, ki je Ljubljančane vodil v prvem delu lanske sezone. Ranko Stojić, ki je tekom zimskega premora močno spremenil podobo moštva, ostaja. Na današnji tiskovni konferenci je Stojić povedal, da je imel Elsner ves čas podporo vseh, povedal pa je tudi, da je za uigranost ekipe na koncu odgovoren trener. Povratniku Pušniku je ob tem izrazil podporo ob vrnitvi in povedal, da so Mandarić, Pušnik in Stojić veliki zmagovalci.

Pušnik je danes povedal, da se je za vrnitev v zmajevo gnezdo odločil zaradi izziva. »Trenirati državnega prvaka je bolje, kot sedeti doma ali igrati šah,« je pojasnil Pušnik in dodal: »V nogometu ni prostora za zamere. Če lahko odpustijo Ranierija, je lahko tudi Ranko odpustil Marijana.« Povedal je še, da njegova zgodba v Ljubljani zadnjič ni bila zaključena in se nadeja, da bo lahko to zgodbo sedaj nadaljeval. »Cilj je, da bi Olimpija zopet igrala čim boljši nogomet. Igralci so dobri,« je še dodal Pušnik.

Za vrnitev v Olimpijo ga je prepričala predvsem obljuba Mandarića, da bo samostojen pri svojem delu. »V trenutku, ko ne bom samostojen, me pri Olimpiji ne bo več,« je bil odločen Pušnik, ki je priznal, da so bila med prejšnjim obiskom ravno zaradi pritiskov Stojića prisotna trenja, a dodal, da so z lansko izkušnjo vsi vpleteni pridobili nove izkušnje. Kot cilje pa je Pušnik izpostavil Mandarićeva pričakovanja uvrstitve v evropska tekmovanja in boj za prvo mesto. Glede konkretnih sprememb v začetni postavi Pušnik ni želel govoriti, je pa povedal, da je Roka Kronavetra pripravljen vrniti v enajsterico, če bo fizično pripravljen na igro. nase pa je prevzel nalogo, da zgladi morebitne spore.

Mandarić je priznal, da je prejšnjič z odslovitvijo Pušnika storil napako, a da se iz napak uči in vrnitev Korošca vidi kot priložnost za popravilo napake. Upa tudi, da bo Pušnik v Olimpiji ostal dalj časa.