Povratno tekmo v Neaplju je odločil začetek drugega polčasa. Napoli je na krilih navijačev po doseženem golu v prvem delu želel še drugega, ki bi ga postavil v položaj napredujoče ekipe. Toda ponovila se je zgodba povratka Madrida s prejšnje tekme. Najprej je bil iz prepovedanega položaja blizu izenačenju francoski napadalec Karim Benzema, ki v prvem delu sicer ni imel izrazitih priložnosti.

Kar ni uspelo Francozu, je v 52. minuti njegovemu soigralcu Sergiu Ramosu. Španec je z značilnim visokim skokom po kotu Reala zabil z glavo. Pet minut kasneje je ponovil vajo, ko je podajo iz kota s pomočjo Driesa Mertensa ponovno poslal za hrbet Pepeja Reine. Dva gola španskega branilca sta se izkazala kot ključna za končni razplet.

Odličen prvi polčas Napolija, manjkal je le še drugi zadetek

Napoli je srečanje začel odločno in se v uvodu tekme nekajkrat zelo hitro znašel v kazenskem prostoru Špancev. Še najbolj blizu je bil Marek Hamšik, ki je za nekaj centimetrov zamudil polvisoko podajo z levega boka. Prav Hamšik je v 10. minuti izgubil žogo na sredini igrišča, igralci Real Madrida so švignili v protinapad, kjer sta bila ob predložku Garetha Balea v prepovedanem položaju Karim Benzema in Cristiano Ronaldo.

Pretkani Lorenzo Insigne, ki je presenetil vratarja Keylorja Navasa na prvi tekmi v Madridu, je bil nato z nenadnim strelom s kakšnih tridesetih metrov znova nevaren. V 15. minuti je Real vnovič, tokrat s pomočjo Luke Modrića, ukradel žogo na sredini; Toni Kroos je po predložku poskušal z volejem na prvo, vratar Napolija Pepe Reina pa je bil postavljen dobro in s strelom ni imel težav.

Mertensu je drugi gol v prvem polčasu preprečila vratnica

24. minuta je naposled prinesla prvi zadetek: po hitri akciji je žogo v kazenski prostor s prefinjeno preusmeritvijo poslal odlični slovaški vezni igralec Hamšik, Mertens pa je iz neposredne bližine z levico zelo natančno zaključil ob levi vratnici. Navijači Napolija so na stadionu San Paolo dodali še nekaj decibelov.

Na krilih bučne podpore igralci italijanskega kluba v nadaljevanju niso popuščali, a se je priložnost, zatem ko je Pepe priboril poprej izgubljeno žogo, ponudila Realu. Cristiano Ronaldo je pridrvel pred Reino, ga zaobšel, pred njim se je znašla prazna mreža, a je nastreljal levo vratnico.

Srečanje se je razživelo. V 34. minuti je imel po dobri izvedbi kota priložnost Kalidou Koulibaly, a je zamujajoči Francoz z glavo meril zelo slabo. Precej bolj natančen je bil tri minute kasneje Mertens, drugi gol mu je preprečila desna vratnica. Ob sodnikovem žvižgu je pred drugim delom tako ostalo pri minimalnem vodstvu vročega Napolija.

Po zadetkih Ramosa padec v igri Napolija

Neizkoriščenih priložnosti v prvem polčasu, ko je Napoli nadigral favoriziranega nasprotnika, se bodo igralci in navijači Napolija spominjala še toliko bolj, ker je Madridčanom z učinkovitim začetkom drugega polčasa uspelo ekspresno obrniti dotedanji potek tekme. Srečanje se je po vodstvu Reala umirilo, Neapeljčani so prihajali v priložnosti zelo redko, pravo tako so bile te manj izrazite.

V 83. minuti je Dani Carvajal žongliral med branilci italijanskega moštva, a nato meril čez gol. Za ponovitev rezultata s prejšnje tekme pa je v prvi minuti sodnikovega podaljška poskrbel rezervist Alvaro Morata, ki je po odbijanju žoge pred golom domačih to nato pospremil v mrežo za končnih 3:1.

Real Madrid, ki je v domačem prvenstvu v tednu dni proti Valencii in Las Palmasu zapravil vso prednost pred zasledovalci iz Barcelone, si je torej priboril mesto v četrtfinalu in še lahko razmišlja o ubranitvi naslova v ligi prvakov. To sicer še ni uspelo nobenemu klubu.