Ko košarkarji Olimpije zaradi zasedenosti Stožic tekme lige ABA igrajo v Hali Tivoli, ne poznajo poraza. Ljubljančani so v dvorani pod Rožnikom letos ugnali že Mornarja, Zadar in Partizana, tokrat pa so na kolena spravili še Budućnost. Z desetim uspehom so si zmaji tri kroge pred koncem zagotovili miren zaključek v jadranskem tekmovanju.

Po tekmah v pokalnem tekmovanju je Olimpija prikazala novo izjemno borbeno predstavo. Ljubljančani so proti moštvu pri vrhu lestvice lige ABA predvsem zaradi agresivne obrambe vodili praktično ves obračun in s tem spravljali v obup predvsem trenerja gostov Iliasa Zourosa, ki je bil izjemno besen zaradi številnih napak svojih igralcev. »Rad bi se zahvalil igralcem, ki so mi omogočili zmago v vlogi glavnega trenerja. Imeli smo nekaj dvomov, saj so za nami štiri naporne tekme v pokalnem tekmovanju. Psihično in fizično smo bili precej iztrošeni. Zelo smo si prizadevali, da bi igralce psihično osvežili. Kot kaže, nam je uspelo. Nazaj smo dobili Jeffersona, ki je bil po dolgem času znova pri metu, Janković pa je prikazal še eno vrhunsko predstavo,« je po tekmi povedal Luka Bassin, ki je zaradi suspenza Gašperja Okorna vodil Olimpijo. »Lagal bi, če bi rekel, da sem bil povsem miren. Želel sem biti pripravljen, zato je za menoj tudi kakšna neprespana noč,« je še dodal Bassin.

Dončić zadnjič kot mladoletnik

V košarkarski evroligi bo slovenski čudežni deček Luka Dončić v petek proti Darušafaki odigral še zadnji obračun v elitnem evropskem tekmovanju kot mladoletnik. V torek bo namreč Ljubljančan dopolnil 18 let, nato pa ga v kratkem čaka podpis nove pogodbe z Realom Madrid. V preteklih dneh je bil sicer Dončić morda celo ključen posameznik pri osvojitvi španskega pokala kraljevega kluba, saj je na treh tekmah povprečno dosegel po 14,7 točke, 6,7 skoka in 5,3 asistence. Po osvojitvi lovorike ga je v slačilnici objel tudi predsednik Florentino Perez in mu v smehu dejal, da mu bo sam priskrbel vozniško dovoljenje, ki si ga tako želi.