Novi svetovni prvak je bil najhitrejši že po prvi vožnji, z odličnim smučanjem pa je imel 26 stotink prednosti pred reprezentančnim kolegom Philippom Schörghoferjem, še devet stotink počasnejši pa je bil tretjeuvrščeni Francoz Alexis Pinturault.

Finalno vožnjo so tekmovalcem otežile snežne razmere. Avstrijci so imeli pred spustom vodilnih priložnost celo za trojno avstrijsko veleslalomsko slavje, a se Schörghofer z drugega najboljšega izhodišča ni zavihtel na stopničke. Eden izmed favoritov Henrik Kristoffersen, ki je bil peti po prvi vožnji, je v drugi izgubil boj za medalje, brez stopničk pa je ostal tudi Pinturault.

Za najprijetnejše presenečenje je poskrbel 25-letni Roland Leitinger, ki je predvsem z odličnim spodnjim delom popravil šesto mesto po prvem spustu in svoj prvi nastop na svetovnem prvenstvu končal s srebrnim odličjem.

Kranjec: Moje smučanje ni bilo optimalno

Tekma je bila zaznamovana s številnimi odstopi, nastop pa so v prvi vožnji predčasno zaključili Žan Kranjec, Miha Hrobat in Martin Čater, Štefan Hadalin pa je z 32. časom drugi del nastopa nadaljeval, ko so v ciljni areni že postavljali zmagovalni oder. Ob prihodu v cilj je z zaostankom štirih sekund in 24 stotink skočil na 28. mesto.

»Žal se mi je pripetila napaka. Kjer sem odstopil, sem prepozno prišel v zavoj in se prehitro vrgel na zgornjo smučko in sem na žalost šel na bok. Proga je bila v dobrem stanju, ni bilo mehko, ni bilo lukenj, ko sem peljal, je pa zelo agresiven sneg,« je vtise strnil 24-letni Kranjec.

»Že pred napako sem imel občutek, da moje smučanje ni bilo optimalno. Zagotovo sem razočaran, bo treba analizirati tekmo in kaj potegniti iz tega, pa pozabiti današnji neuspeh in se skoncentrirati na naslednjo tekmo. Vedel sem, da če naredim tisto, kar znam, da se lahko borim z najboljšimi, le točno nisem vedel, kam me lahko pripelje moja vožnja. Edino, kar sem si želel, je, da odpeljem od vrha do dol optimalno. Žal tega danes nisem naredil. To je smučanje, to je šport, treba se bo tudi kaj naučiti iz neuspehov in pogledati naprej na naslednje tekme,« je še povedal Kranjec.

Kamera preložila finalno vožnjo

Finalna vožnja se je sicer zaradi kamere, ki je padla z vrvi na progo, začela s polurno zamudo. Kot so sporočili iz lokalne policije, v nesreči nihče ni bil poškodovan. Nesreča se je pripetila, ko je vojaško letalo presekalo vrv, na katero je bila pritrjena kamera, posledično pa je padla s 50 metrov višine na progo oziroma le nekaj metrov od tribun.