Ilki Štuhec je po smukaškem delu kombinacije kazalo odlično, saj je bila od nje za 12 stotink hitrejša le Italijanka Soffia Goggia, še dobre tri desetinke počasnejša pa je bila Švicarka Lara Gut, ki pa zaradi poškodbe na ogrevanju na slalomu ni nastopila. Četrti čas je vpisala rojakinja Gutove Michelle Gisin (+0,57), nato pa je sledil ameriški dvojček Laurenne Ross (+0,67) in Lindsey Vonn (+0,85). Zelo dober smukaški dosežek, upoštevajoč dejstvo, da smuka ne vozi, je s sedmim mestom vpisala domačinka Wendy Holdener (+0,94), ki je v tej sezoni svetovnega pokala kar šestkrat stala na slalomskih stopničkah.

Da je Švicarka v izvrstni slalomski formi, je potrdila na drugi progi, ko je v cilju prevzela vodstvo in ga zadržala vse do konca tekme. Drugo mesto je osvojila Gisinova (+0,12), tretjega pa z najhitrejšo drugo vožnjo Michaela Kirchgasser (+0,38), ki je bila po smuku šele 11. Štuhčeva se v močnem sneženju in na zahtevni snežni podlagi ni znašla, saj je odstopila po vsega treh zavojih, podobno pa se je pred tem primerilo tudi Ani Bucik, ki je bila po smuku 29. Od Slovenk je tako tekmo končala zgolj Maruša Ferk. Osemindvajsetletnica je na slalomski progi pridobila štiri mesta in tekmo končala kot osma.

»Definitivno je kombinacija disciplina, ki je sestavljena iz dveh različnih disciplin. Dejansko sem bila pripravljena, da se vržem na glavo, da dam od sebe vse. Žal se je hitreje končalo, kot bi si želela. Ampak nimam si kaj očitati, vem na čem moram delati do nedelje in bom to tudi naredila,« je povedala Štuhčeva. Vrhunec prvenstva jo čaka v nedeljo, ko bo na sporedu specialni smuk, ki ga bo začela kot prva favoritinja kot vodilna smukačica sezone in kot najhitrejša na zadnjih dveh treningih. »Časa za regeneracijo bo definitivno dovolj, vem, na čem moram delati, na kaj se moram skoncentrirati in bom to tudi naredila.«